Meiny Prins: “het gaat altijd om rendementsverbetering op een meer duurzame manier”

In aanloop naar de CleanTech business day van 9 december 2014, interviewden wij Meiny Prins, algemeen directeur van Priva. Wat wordt er volgens haar verstaan onder een duurzame cleantech economie en wat zijn haar beweegredenen om de CleanTech Business Day te bezoeken? Bekijk het video-interview en/of lees het transcript van het interview hieronder!

‘Een duurzame cleantech economie houdt in dat wij gewoon volgen wat de trends eigenlijk aangeven in de wereld’


Transcript interview

Een duurzame cleantech economie houdt in dat wij gewoon volgen wat de trends eigenlijk aangeven in de wereld. Alles wordt kleinschaliger, alles wordt veel meer gericht op intelligentie en op software. Het gaat om decentraal, om alles dichtbij. Priva is een bedrijf wat zich behoorlijk beweegt op de grenzen van twee sectoren. Wij zitten in de sector glastuinbouw en wij zijn actief in de sector gebouwde omgeving. In beide sectoren regelen wij het klimaat met gebruik van minder energie en maximaal hergebruik van water. Duurzaamheid zit dus bij ons al in de genen. Wij leggen dat in verband met het rendement. Wij proberen het rendement te verbeteren van onze klanten. En dat is duurzaamheid in zijn kern; het gaat altijd om rendementsverbetering op een meer duurzame manier.

Duurzame Urban Delta’s

Ik denk dat dat de grootste toekomst is die er is in deze wereld. Als je ook kijkt naar de internationale ontwikkelingen dan groeit deze economie ook ongeveer 27% per jaar. Dus het is ook de enige economie die op dit moment ook consequent groei laat zien. Dus ja, het wordt groot en ja, er komen behoorlijke nieuwe technologische doorbraken aan die nu al voorspeld zijn. Zoals de nanotechnologie, de robotica, maar ook het goedkoop kunnen leveren van energie wat veelvuldig aanwezig zal zijn. En dat binnen nu en tien jaar. Dan kunt u zich wel voorstellen dat dat een gigantische impact zal hebben op de economie van vandaag.

De duurzame urban deltas, of de stad kan dat worden als ie gewoon luistert naar de consument van die stad. De negentiende eeuw was voorspeld, en weten wij, was de eeuw van de keizers en de twintigste van de landen. De eenentwintigste eeuw wordt de eeuw van de steden. En dat komt omdat de consument bepalend wordt. Zij zijn het zat, zij willen niet meer te maken hebben met een stinkend riool als ze veel geld moeten betalen voor een appartement in Beijing. Zij willen dat de luchtverontreiniging verdwijnt. En je ziet ook al de eerste bewegingen van die grotere steden in de wereld die eigenlijk het welzijn van de mensen boven op economische waardecreatie zet. En dat is heel bijzonder. Ik denk dat de steden steeds meer kiezen voor het persoonlijk welzijn, omdat de economie van vandaag niet laat zien wat de economie van morgen inhoudt. Wij kijken vandaag met de verwachtingen van morgen, wij moeten iedere keer maar blijven groeien en winst maken. Maar ik denk dat het persoonlijk welzijn van mensen steeds belangrijker wordt dan winst maken.

Ik ga naar de CleanTech Business Day omdat ik daar inspiratie vind, mensen ontmoet, nieuwe ontwikkelingen kan zien, maar vooral het gesprek aan kan gaan met alles wat er gebeurt en zich beweegt. Het is nou eenmaal zo dat alles wat mij ook persoonlijk inspireert, ik ook graag teruggeef aan een ander.


CleanTech Business Day 2014

Laat u hierover volledig informeren en inspireren tijdens de CleanTech Business Day op 9 december 2014, welke georganiseerd wordt door FME en Euroforum. Dit event is dé landelijke ontmoetingsplek voor ontwikkelaars, producenten, afnemers en financiers van cleantech.
Kijk voor meer informatie op de website van de CleanTech Business Day.

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Waar moet je rekening mee houden om energieopslagsystemen efficiënt te koelen?

Energieopslagsystemen met batterijen (BESS) werken optimaal bij een constante temperatuur, net als laadsystemen met hoge …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *