Home » Juridisch » IT-recht is in beweging!

IT-recht is in beweging!

Tegenwoordig werken we allemaal in de cloud en werknemers kunnen via elke pc inloggen op de digitale bedrijfsomgeving. Deze initiatieven zijn van harte toe te juichen, maar juridisch vaak behoorlijk gecompliceerd, zonder dat daarbij stil wordt gestaan. Bij de Verkorte opleiding voor de Bedrijfsjurist wordt u in een uur bijgepraat door advocaten Sebastiaan Palm en Theo Stockmann van Marxman Advocaten. Wij blikken alvast vooruit.

Werken in de cloud

cloudDe cloud is hot. Tegenwoordig werken we allemaal in de cloud. Bedrijven die cloudoplossingen bieden, schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Salarisadministraties, online werkomgevingen en vele andere applicaties zijn overal en altijd bereikbaar. Maar als een bedrijf éénmaal in de cloud werkt, is het vaak lastig (en soms zelfs onmogelijk) om nog van cloudaanbieder te switchen. Vaak blijkt het dan ineens niet meer mogelijk om bijvoorbeeld data naar een andere provider over te zetten. En is het wel mogelijk, dan bestaat de kans dat u vervolgens een torenhoge factuur gepresenteerd krijgt voor de verhuizing. Een goed cloudcontract, begint dan ook (helaas) met de exit-bepalingen. Bepaal van tevoren wat er moet gebeuren als u uit elkaar gaat.

Hoe krijg je na een faillissement je (belangrijke) data terug?

Een ander punt dat tegenwoordig hoog op de agenda staat  is de continuïteit van IT-diensten. Vaak komt dit neer op de vraag: hoe krijg je na een faillissement  van je IT-dienstverlener je belangrijke data terug? Als de IT-dienstverlener failliet is, ben je afhankelijk van de curator. Veel partijen realiseren zich niet dat de curator bestaande afspraken naast zich neer kan leggen. Bij de Verkorte opleiding voor de Bedrijfsjurist reiken wij u oplossingen aan, zodat na een faillissement (onder meer) de belangrijke data toegankelijk blijft voor de klanten van de IT-dienstverlener.

Nederland ICT Voorwaarden

nederland ictBij de opleiding besteden wij ook aandacht aan de ‘Nederland ICT Voorwaarden’. Deze set algemene (branche) voorwaarden worden door veel IT-dienstverleners gebruikt. En dat is niet zonder reden. De belangrijkste bepalingen passeren tijdens de opleiding  de revue en het wordt u daarbij duidelijk dat deze voorwaarden vaak erg gunstig zijn voor de IT-dienstverlener. Bij het sluiten van een overeenkomst is het dan ook goed om te weten welke bepalingen u als opdrachtgever wellicht beter niet kunt accepteren.

Daarnaast komen natuurlijk de actualiteiten IT-recht aan bod. Aangezien de cursus IT-recht in november wordt gegeven, zijn de te bespreken items nu nog niet bekend. Tijdens de editie 2015 kwamen onderwerpen als het gebruik van AdWords (het advertentiesysteem van Google) en het aanleggen van hyperlinks naar illegaal verkregen foto’s en video’s aan bod.

IT-recht

Duidelijk mag zijn dat het IT-recht vraagt om scherpe aandacht van uw organisatie.Vergroot uw vaardigheden én kennis op het gebied van dit gebied. Zodat u het op de juiste wijze binnen uw eigen organisatie kunt toepassen.

Schrijf u snel in voor de Verkorte opleiding voor de Bedrijfsjurist en u bent weer volledig up-to-date op het gebied van IT-recht.

 

Over euroforum

euroforum
Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

10 belangrijke veranderingen die de AVG gaat brengen – deel 1

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Als het gaat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *