Tegenwoordig werken we allemaal in de cloud en werknemers kunnen via elke pc inloggen op de digitale bedrijfsomgeving. Deze ontwikkelingen zijn van harte toe te juichen, maar juridisch vaak behoorlijk gecompliceerd, zonder dat daarbij stil wordt gestaan. Bij de Verkorte opleiding voor de Bedrijfsjurist wordt u in een uur bijgepraat door advocaten Sebastiaan Palm en Theo Stockmann van Marxman Advocaten. Wij blikken alvast vooruit.
Werken in de cloud
De cloud is hot. Tegenwoordig werken we allemaal in de cloud. Bedrijven die cloudoplossingen bieden, schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Salarisadministraties, online werkomgevingen en vele andere applicaties zijn overal en altijd bereikbaar. Maar als een bedrijf éénmaal in de cloud werkt, is het vaak lastig (en soms zelfs onmogelijk) om nog van cloudaanbieder te switchen.
Vaak blijkt het dan ineens niet meer mogelijk om bijvoorbeeld data naar een andere provider over te zetten. En is het wel mogelijk, dan bestaat de kans dat u vervolgens een torenhoge factuur gepresenteerd krijgt voor de verhuizing. Een goed cloudcontract, begint dan ook (helaas) met de exit-bepalingen. Bepaal dus van tevoren wat er moet gebeuren als u uit elkaar gaat. Deze en nog veel meer tips krijgt u bij de Verkorte opleiding voor de Bedrijfsjurist.
Hoe krijg je na een faillissement je (belangrijke) data terug?
Ook hoog op de agenda staat tegenwoordig de continuïteit van IT-diensten. Vaak komt dit neer op de vraag: hoe krijg je na een faillissement van je IT-dienstverlener je belangrijke data terug? Als de IT-dienstverlener failliet is, ben je afhankelijk van de curator. Veel partijen realiseren zich niet dat de curator bestaande afspraken naast zich neer kan leggen. Bij de opleiding reiken wij u oplossingen aan, zodat na een faillissement (onder meer) de belangrijke data toegankelijk blijft voor de klanten van de IT-dienstverlener.
Nederland ICT Voorwaarden
Bij de opleiding voor de Bedrijfsjurist besteden wij ook aandacht aan de ‘Nederland ICT Voorwaarden’. Deze set algemene (branche)voorwaarden wordt door veel IT-dienstverleners gebruikt. En dat is niet zonder reden. De belangrijkste bepalingen passeren tijdens de opleiding de revue.
U zult dan zien dat deze voorwaarden vaak erg gunstig voor de IT-dienstverlener zijn. Voor u als opdrachtgever is het daarom bij het sluiten van een overeenkomst goed om te weten welke bepalingen u wellicht beter niet kunt accepteren.
Actualiteiten IT-recht
Natuurlijk praten wij u bij over actualiteiten IT-recht. De module IT-recht is nog wat ver weg (9 november a.s.); de onderwerpen die we dan bespreken zijn afhankelijk van komende ontwikkelingen en dus nog onbekend. Wel is zeker dat we ingaan op een uitspraak van de Rechtbank Den Haag van 22 september 2017, waardoor internetproviders nu wederom ThePirateBay moeten blokkeren.
Duidelijk mag zijn dat het IT-recht vraagt om scherpe aandacht van uw organisatie. Vergroot uw vaardigheden én kennis op het gebied van dit gebied. Zodat u het op de juiste wijze binnen uw eigen organisatie kunt toepassen. De Verkorte opleiding voor de Bedrijfsjurist zorgt ervoor dat u weer volledig up-to-date bent op het gebied van IT-recht. Benieuwd naar het opleidingsprogramma?
Bekijk de opleiding voor de bedrijfsjurist