Windenergie is voor onze provincie de belangrijkste pijler in de energiemix

portret
portret

In aanloop naar het Nationaal Windenergie Event vroegen wij Jan Jacob van Dijk, Gedeputeerde, Provincie Gelderland, naar zijn visie op de stelling ‘Windenergie is voor onze provincie de belangrijkste pijler in de energiemix’.

“Ik vind het niet passen om als provincie aan te geven wat de belangrijkste pijler is in een energiemix. Die keuze is niet aan ons en het is me bij wijze van spreken om het even. Veel belangrijker is het om aan te geven wat de gevolgen zijn van de keuzes tussen de verschillende vormen van hernieuwbare energie. Juist omdat die keuzes leiden tot zichtbare veranderingen in de directe omgeving. En nog belangrijker daarbij is het om die keuzes samen met alle betrokkenen te maken in een zo vroeg mogelijk stadium.  Zodat het niet alleen gaat om de afwegingen tussen de verschillende mogelijkheden en locaties maar óók in de keuze van het bestemmen van de opbrengsten ervan. Want daarmee profiteren we niet alleen van duurzame opwekking van energie, maar investeren we ook in een duurzame samenleving voor iedereen.”

Nationaal Windenergie Event

Tijdens het Event gaat Jan Jacob van Dijk, samen met andere experts uit de sector, actief in discussie over de toekomst van onshore windenergie in Nederland. Hoe ziet deze toekomst eruit? Hoe kun je constructief samenwerken? En wat zijn de economische aspecten van windenergie? Deze en nog vele andere vraagstukken komen tijdens de discussie aan bod.

Bekijk het programma

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Digitalisering energiesysteem loont

Industrie maakt dubbelslag met energiemanagementsysteem De industrie ervaart de druk van overheid en samenleving om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *