Eerste Nederlandse boete onder nieuwe Privacywet – wees voorbereid!

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de eerste boete uitgedeeld voor een schending van de Europese privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Het gaat om een bedrag van 460.000 euro.

Concreet gaat het om 85 medewerkers van het HagaZiekenhuis die het patiëntendossier van een bekende Nederlander hebben ingezien. De AP concludeerde dat de beveiliging van de medische dossiers in het ziekenhuis niet op orde zijn. Het ziekenhuis krijgt tot 2 oktober 2019 de tijd om de interne beveiliging te verbeteren. Lukt dat niet, dan moet het ziekenhuis elke twee weken nog eens 100.000 euro betalen, tot een maximum van 300.000 euro.

Bron: nu.nl

Wil jij ook je privacybeleid boetevrij en strak geregeld hebben?

De nieuwe privacywet gaat dus écht zijn werk doen. Het is veel meer dan een ‘papieren tijger’, je kunt écht aangeklaagd en beboet worden. Wil jij weten wat de exacte eisen van de Privacywet zijn en hoe je zorgt dat jouw organisatie alles op orde heeft? Wil jij weten door wie en op welke wijze je aangeklaagd kan worden. Kom dan naar de tweedaagse cursus  “Praktische toepassing Privacywet AVG & uitvoeringswet UAVG”.

Prof Gerrit-Jan Zwenne (Universiteit Leiden) is de meest geraadpleegde expert mbt de privacy-wet en hoofddocent in deze cursus. Hij kent elk detail van de wet en doorspekt de lesdagen met ontelbaar veel praktische voorbeelden.

Meer weten over de AVG?

Deze 2-daagse Cursus Praktische toepassing AVG & Uitvoeringswet UAVG  geeft je praktijkgerichte uitleg over de werking van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Je leert stap voor stap hoe je vanuit de AVG dient om te gaan met privacyvraagstukken, hoe je kennis deelt en informatie uitwisselt zonder hierbij inbreuk te maken op de privacy.

Bezoek de website

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

‘Bedrijfsjurist: marathonloper wordt sprinter’

Als de wereld verandert, moet het recht mee – en dus ook de bedrijfsjurist. Anton-Pieter …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *