Interview Jolien Schorel – Duurzame Energieprojecten

Ik denk dat zonne-energie steeds belangrijker wordt, met name in de gebouwde omgeving. We zien ook ontwikkelingen met het ontstaan van zonneparken op braakliggende stukken terrein. Dat kan een belangrijke factor worden, maar ik denk dat we ook de daken voldoende moeten gaan benutten.

Praktijkvoorbeeld

Daar zijn er eigenlijk talloze van. Ik zou er niet één willen noemen, volgens mij moet je tegenwoordig gewoon om je heen kijken en je ziet ze overal liggen. Dus het wordt echt steeds belangrijker. De technische ontwikkelingen zullen doorgaan, maar in de basis hebben we, denk ik, al gewoon voldoende techniek om zonne-energie echt te gaan benutten, maar het zal ook steeds vaker benut gaan worden met betrokkenheid van de burgers en gewoon lokale individuen.

Toekomst

Ik denk, dat het voor de gebouwde omgeving een hele belangrijke factor wordt. Percentages wil ik niet noemen, maar ik denk dat het een hele belangrijke energiebron is voor particulieren woningeigenaren. Ik heb daar veel vertrouwen in met name nu we ook de ontwikkelingen zien dat mensen, die niet een eigen dak hebben, ook zonne-energie projecten op scholen of weides indienen en die kant op willen, kunnen gaan ontwikkelen met ook een eigen rendement, maar ook hun eigen duurzame energie, dus bij hun in de buurt kunnen opwekken.

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Digitalisering energiesysteem loont

Industrie maakt dubbelslag met energiemanagementsysteem De industrie ervaart de druk van overheid en samenleving om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *