Internationale urgentie voor windenergie

NVDEVolgens Teun Bokhoven, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), is het de uitdaging om lokaal de urgentie en voordelen van windenergie te laten ervaren, want pas dan neemt de weerstand af. Hij geeft een korte visie:

Wat zijn de 3 belangrijkste kansen voor de windenergiesector?

  • De behoefte aan schoon opgewekte hernieuwbare elektriciteit groeit en zal blijven groeien
  • De kosten van windenergie worden de nieuwe benchmark voor de prijs van elektriciteit
  • Met meer participatie van burgers en bedrijven zal het draagvlak kunnen toenemen

Wat is in uw ogen het beste praktijkvoorbeeld in de windenergiesector?

Projecten met een sterke betrokkenheid van de lokale bevolking zijn veelal succesvol en ontmoeten eerder een warm onthaal dan weerstand.

De Klimaattop in Parijs zorgt voor een groei in de opwekking van windenergie in Nederland

Nederland zal sowieso alles op alles moeten zetten om afhankelijkheid van fossiele energie terug te dringen, met of zonder Parijs. Maar de Klimaattop heeft voor het eerst ook de internationale urgentie aangetoond en dat is forse winst.

De wet- & regelgeving is te vaak een struikelblok voor de windenergiesector

Oneens; niet zozeer de Wet- & regelgeving is het probleem, maar we (alle stakeholders) slagen er onvoldoende in om de urgentie onder de aandacht te brengen en Nimby te transformeren in Pimby (please in my back yard).

Nationaal Windenergie Event

wiundWat zijn de uitdagingen en, wat zijn de kansen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de weerstand die aanwezig is omgezet wordt naar participatie? Inmiddels zijn er voor Wind op Land mooie lokale initiatieven waarbij burgers gezamenlijk met de stakeholders oplossingen creëren die voor iedereen waardevol zijn.
Maar ook bij Wind op Zee zoeken partners elkaar op om samen unieke projecten te creëren. Dit en meer komt uitgebreid aan bod tijdens het Nationaal Windenergie Event. Teus Bokhoven is een van de sprekers van het event.

Bekijk alle informatie over het Nationaal Windenergie Event.

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Digitalisering energiesysteem loont

Industrie maakt dubbelslag met energiemanagementsysteem De industrie ervaart de druk van overheid en samenleving om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *