Rene Savelsberg: “We gaan toe naar nieuwe business modellen, CleanTech gaat verdwijnen”

In aanloop naar de CleanTech Business Day interviewden wij Rene Savelsberg, Chrysalix SET. Welke veranderingen zijn er gaande binnen de CleanTech sector en hoe kijkt Rene aan tegen de toekomst van CleanTech?

“Het niet duurzaam doen van zaken verdwijnt en daarmee ook de noodzaak om iets Clean Tech te noemen”

Bekijk het interview

Transcriptie van het interview

Waar we naar toe gaan in deze Clean Tech sector, is naar nieuwe business modellen. Ik denk, dat de Clean Tech sector niet gedreven gaat worden door volgende stappen in technologieën, die we al kennen, maar dat er eigenlijk een influx komt van nieuwe technologieën. Daar bedoel ik met name mee de computing power en communicatie, die zaken mogelijk maken in de Clean Tech sector, die we een aantal jaren geleden nog niet konden toepassen. En daar horen ook nieuwe business modellen bij, nieuwe manieren om geld te verdienen of om geld op een andere manier te verdelen, zodat verduurzaming daar gaat plaatsvinden en als we naar de energiesector kijken, dat je efficiëntie van energiegebruik veel makkelijker kunt meten en ook veel belangrijker op kunt gaan sturen. Waarvan we weten, dat als we het verspillen, als we het een keer weg gaan halen, dat wordt een stap op weg naar de verduurzaming van de energiesector.

De veranderingen binnen CleanTech

De veranderingen, die je daarin ziet, is dat de oplossingen om die sectoren allemaal naar het volgende plan te brengen, te verduurzamen, dat die oplossingen eigenlijk voortkomen uit computing power en communication power. Dat zijn de twee technologie ontwikkelingen, die nu echt hun impact gaan hebben in die sectoren en dat hadden we vijf jaar geleden niet. Vijf jaar geleden was er nog geen goedkope communicatie, ??? (1:34) communication zoals we dat noemde, waar dat overal beschikbaar is, waar je ook bent, je bent altijd op de één of andere manier online, de internet of things. De term, die heel veel gebruikt wordt, die vindt zich nu ook weer een toepassing in landbouw, in watervoorziening, in energievoorziening, in het meten van zaken.

De toekomst van CleanTech

Clean Tech gaat verdwijnen en de reden daarvoor is, is datgene wat we tien jaar geleden begonnen te doen, ons zorgen te maken over de toekomst die duurzaam is, die is omgezet in opportunity’s die we gaan invullen en daarmee hebben we dan weggedrukt datgene waar we bang voor waren namelijk een niet duurzame manier van leven, van zaken doen, van geld verdienen. Nou, ik denk dat dat niet duurzaam doen van zaken, dat dat weg gaat, dat verdwijnt gewoon en daarmee is ook je noodzaak om iets Clean Tech te noemen, dan is alles wat we doen is gericht op duurzaamheid en daar gaan we naar toe.

De CleanTech Business Day

Ik denk, dat een CleanTech Business Day enorm inspirerend is voor mensen om te komen luisteren naar datgene wat verandering echt vandaag de dag is, wat aangeboden wordt en het is erg inspirerend voor ondernemers om te kijken met wie ze kunnen samenwerken, omdat het toch weer collectief gedaan moet worden.

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Digitalisering energiesysteem loont

Industrie maakt dubbelslag met energiemanagementsysteem De industrie ervaart de druk van overheid en samenleving om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *