Sprekersinterview Frans Nauta #Cleantech

In aanloop naar de CleanTech Business Day interviewde wij Frans Nauta Adjunct Directeur Climat-KIC en spreker op de CleanTech Business Day waar hij spreekt over het groeiende belang van start-ups in de cleantech revolutie. Climate-KIC is het Europese programma voor klimaat innovaties, met vijf centra in Europa: London, Berlijn, Parijs, Zürich en Utrecht. Op dit moment doorlopen zo’n 100 clean tech start-ups het Acceleration Program van Climate-KIC. Frans Nauta is als Deputy Director for Entrepreneurship verantwoordelijk voor het Acceleration Program.

Bekijk het interview

Transcriptie van het interview

Eén keer per jaar komt iedereen die ertoe doet in cleantech bij elkaar voor de Cleantech Business Day. Als je vindt dat je daar iets te zoeken hebt, dan moet je er zijn. Wie kunnen er allemaal zijn? Investeerders, mensen die een bedrijfje aan het starten zijn (startups), MKB als die bezig zijn met mooie commercialisering van een nieuwe technologie, grote bedrijven, onderzoekers, iedereen is welkom.

Waarom cleantech vraag je je misschien af. Cleantech is zo’n gigantische groeimarkt. Alleen al China heeft €260 miljard opzij gezet om in 5 jaar te besteden aan schone technologie. De kunst is natuurlijk: gaan wij als Nederlandse bedrijven daar de winst van pakken. Dat kan o.a. via startups die dag, dus als je een investeerder bent of een onderzoeker en je bent nieuwsgierig naar waar op dit moment gewerkt wordt aan nieuwe spannende technologie die over 5 jaar heel groot kan zijn, we denken natuurlijk zal zijn, dan is dit de plek. We hebben twee sessies met startups, professionele investeerders als jury, het wordt allemaal super goed.


CleanTech Business Day

Het event voor de Cleantech sectorop 11 december 2013, welke georganiseerd wordt door FME-CWM en Euroforum. Dit event is dé landelijke ontmoetingsplek voor ontwikkelaars, producenten, afnemers en financiers van cleantech.

Lees meer…

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Digitalisering energiesysteem loont

Industrie maakt dubbelslag met energiemanagementsysteem De industrie ervaart de druk van overheid en samenleving om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *