Analyse wetsvoorstel voor de aanpassing van financieel toetsingskader (FTK)

Woensdag 25 juni 2014 heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het wetsvoorstel ‘Wet aanpassing financieel toetsingskader (FTK)‘ ingediend bij de Tweede Kamer.

Robeco Investment Solutions en Research heeft het wetsvoorstel voor de aanpassing van financieel toetsingskader geanalyseerd. Hun bevindingen zijn weergegeven in het volgende whitepaper.

Kernpunt voor pensioenfondsen blijft het aanhoudende spanningsveld tussen nominale aanspraken en de indexatie ambitie voor behoud van koopkracht.

Verder wordt specifiek ingegaan op de richtlijnen voor het bepalen van het Vereist Eigen Vermogen, en de nieuwe UFR systematiek.

Bekijk de whitepaper Het nieuwe financieel toetsingskader (FTK)


RobecoRobeco is één van de partners van het Pensioen Forum. Het Pensioen Forum staat dit jaar in het teken van het nieuwe FtK en de gevolgen, kansen en uitdagingen voor de pensioensector en pensioenfondsen. Namens Robeco verzorgt Jaap Hoek een sprekersbijdrage.
Andere sprekers tijdens het 2-daagse congres zijn o.a. Gerard Riemen (Algemeen directeur Pensioenfederatie), Emilie Schols (Lid RvT Pensioenfonds DNB) en Ton Heerts (Voorzitter FNV).

Meer informatie over het programma, alle sprekers en diverse interviews vindt u terug op de website van het Pensioen Forum.

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Alle vormen van betalen geregeld op één plek

De manier waarop we betalen verandert continu. Op dit moment zijn twee op de tien …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *