Betalingsverkeer 3.0 en verder

Door Enigma Consulting

In het whitepaper “Betalingsverkeer 3.0” heeft Enigma toegelicht dat de positie en rol van de banken dusdanig wijzigt dat het ons zo bekende 4-corner model zijn betekenis verliest. Staat in het 4-corner model nog de betaling centraal, in betalingsverkeer 3.0 staat de levering van het product of de service (de supply chain) centraal. In dit whitepaper gaan wij hier verder op door en beschrijven we de trends en kansen die Betalingsverkeer 3.0 impliciet met zich meebrengt.

Fragmentatie

Een overduidelijke ontwikkeling in de markt van betaaldiensten is de fragmentatie en grote verscheidenheid aan bedrijven die producten en diensten aanbieden op het gebied van betalingsverkeer. In dit nieuwe domein spelen Payment Service Providers (PSP’s), Apps en Community Platforms een steeds belangrijkere rol.

We zitten middenin een bijzondere periode waarin innovatieve ontwikkelingen zich met ongekende snelheid verspreiden en geadopteerd worden. Dit heeft serieuze gevolgen voor de bestaande marktpartijen. Deze zullen zich snel moeten aanpassen om een
significante rol te blijven spelen in de betaalmarkt.

Bekijk de whitepaper

Over Sophie van den Hoven

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *