Big Data: ‘Maak van de nood een deugd!’

Hoe maak je het gebruik en de Return On Investment van Big Data binnen een organisatie zo concreet mogelijk? Over dat thema organiseert Euroforum onder de noemer ‘Big Data in de financiële sector’ op 4 februari 2016 een congres. Een van de sprekers is Jurriaan Krielaart, countrymanager Nederland van softwarebedrijf MarkLogic. Financials gaan wat hem betreft nog teveel uit van technische beperkingen van legacy systemen.

Waar staat de financiële sector over 5 jaar wat betreft Big Data?

“Ik heb eigenlijk niet zoveel met de hype rondom de term Big Data. Als ik 11 MB wil versturen, terwijl het maximum op 10 MB staat heb ik welbeschouwd ook een Big Data probleem. De vraag wat Big Data is, laat zich het beste beantwoorden door wat je met die data wil doen. Daarbij zijn er geen beperkingen meer in het nieuwe domein. Je ziet in tal van organisaties een scale out van data naar een no-SQL omgeving. Groei van data los je lineair op door nods bij te schakelen.”

Welke uitdagingen liggen er nog momenteel om Big Data projecten binnen financiële instellingen op te starten en succesvol te maken?

“Banken laten zich nu nog teveel leiden door legacy systemen. Zo is er een grote Nederlandse bank die de verklaring voor het feit dat hun online bankieren er wel eens uit ligt, zoekt in het feit dat ze zoveel klanten hebben. Maar waarom ligt een site als Google er dan nooit uit terwijl daar een factor duizend mensen meer gebruik van maken? Natuurlijk begrijp ik dat banken van oudsher bewust hebben gekozen voor gescheiden datastructuren, maar dat hoeft zeker geen beletsel te zijn om efficiënt met data om te kunnen gaan.”

Lees het complete interview op BankingReview.nl.

 

Meer informatie over het congres? Bekijk de website 

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Stijgende kosten voor uitvoering van het klimaat- en energiebeleid

“De ambities rondom het energiebeleid zijn groot en er moeten in relatief korte tijd grote …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *