Business Controller: hoe houd je veranderen simpel?

Bijna iedere organisatie heeft de ambitie om te groeien. De service moet omhoog, de productiviteit moet verbetert worden en de winst moet stijgen. Naast deze groeiambities is er ook een sterke druk vanuit de concurrentie en nieuwe wet- en regelgeving. Als je als organisatie succesvol duurzaam wilt blijven dan moet je durven veranderen. En er is maar een manier om dat succesvol voor elkaar te krijgen: effectief verander management. Als Business Controller speel je hierin een belangrijke rol. Het is belangrijk om je te bekwamen in human skills, verandermanagement en de risico’s die hieraan kleven.

Praktische, simpele en bewezen methodieken

Volgens menig expert is veranderen in organisaties vandaag de dag vooral complex en ingewikkeld. Maar daar wil emeritus hoogleraar Willem Mastenbroek niets van weten. Veranderen is juist gebaat bij praktische wijsheid: aan de slag met concrete vraagstukken samen met de betrokkenen om wie het gaat. Daar zit echter wel de crux: we draaien vaak om de hete brij heen en tuigen liever een kostbaar cultuurprogramma op dan dat we een probleem durven aan te pakken.

In deze podcast verkennen we deze vorm van çomplexiteitsverslaving. We zoeken naar praktische, simpele en bewezen methodieken om efficiënt en effectief te werken aan het oplossen van vraagstukken in organisaties. Behalve theorie put Willem Mastenbroek uit tientallen jaren ervaring als adviseur. Met concrete voorbeelden maakt hij leiderschap, samenwerking en cultuurverandering tastbaar en voelbaar. Sleutelwoorden zijn: sturen op verantwoordelijk gedrag, actieve betrokkenheid van management, het werk centraal stellen en toewerken naar een aanspreekcultuur. Luister of kijk naar een ‘simpel’ gesprek over veranderen met verregaande implicaties voor de werkpraktijk!

Business Controllersopleiding

Is jouw rol ook aan het verschuiven van controller naar business controller of business partner? Of heb je de ambitie om je het komende jaar te richten op deze rol? Dan is de Business Controllersopleiding precies wat jij nodig hebt.

Bekijk de opleiding

Over Inger de Grefte

Bekijk ook

Alle vormen van betalen geregeld op één plek

De manier waarop we betalen verandert continu. Op dit moment zijn twee op de tien …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *