Dagvoorzitter e-Identity Congres blikt vooruit

Voor de Toekomst van de Digitale Identiteit (eID) citeer ik graag William Gibson: “The future is already here — it’s just not very evenly distributed“, de eID van de toekomst is er al, alleen ongelijk verdeeld. Volgens mij is dat een goede reden om naar het congres te komen, namelijk kijken bij de buren hoe zij het doen. Als de toekomst er bij de buren al is dan wilt u weten hoe u daarvan kunnen profiteren of dat u nog wat uitstel voor vernieuwing hebt. Hak het eID vraagstuk maar op in partjes en kijk welk partje voor uw organisatie te verbeteren is. eID partjes zijn o.a. bronregistratie, aanvraagproces, productie, uitgifte, activering en monitoring van eID gebruik, privacy.

e-Identity highlights

Ik noem een aantal highlights in het programma. De presentatie van Jacoba Sieders ABN-AMRO vanwege haar scherpe visie. Voorlichting over iDIN is belangrijk vanwege de potentie tot snelle groei en massa.

Heel praktisch is de uitleg over digitale handtekeningen. Er kan zoveel veel meer dan bedrijven denken. Een krabbel zetten met een muis of je vinger op een mobieltje kan gewoon. Rechtszaken die digitale handtekeningen betwisten worden niet genoemd. En let op het is veelzeggend dat de banken digitale handtekeningen met iDIN ondersteunen.

Voor de liefhebber spreekt Prof. dr. Didier Muewly over biometrische informatie, een interessante bijdrage van zijn hand valt te lezen in een whitepaper.

Nog even over de toekomst

Nieuw is niet altijd fijn of mooi. Zachtjes aan raakt eHerkenning ingevoerd. Is dat nu mooi? eHerkenning is net zo mooi als een vaatwasmachine in een restaurant. Je hebt het gewoon nodig, het kost geld en je moet de vaatwasser nog steeds in- en uitruimen. Maar niemand gaat daar nog met de hand afwassen. Liever eHerkenning dan papieren rompslomp, trouwens voor sommige zaken moet je eHerkenning gebruiken.

Nieuw, voor Nederland is Digi.me een beetje nieuw. Digi.me gaat over de “consent economy” veilig data delen, bescherming van klant privacy. Privacy komt ruim aan bod op het congres. Wat dat betreft zijn we in goed gezelschap van Professor Internetrecht Gerrit-Jan Zwenne.

Lastige keuze…

Het lastige van het congres is dat ik moet kiezen tussen twee In-Depth sessies: e-Identity in de Financiële sector en het verhaal over de gezondheidszorg de grootste sector die vraagt om een sterk beveiligde eID. Dat gaat goed komen.

Emma Lindley, een zeer ervaren eID specialist, vertelt over haar blik in de toekomst dat lijkt mij een waardige afsluiting van het congres.
Waarom is dit congres waardevol? De onderwerpen, de sprekers en het netwerk van deelnemers bieden de mogelijkheid om snel up to date te raken, wat u met een dag achter uw bureau studeren nooit realiseert. Daar komt bij dat dit congres nationaal is, het weet wat belangrijk is hier in onze Nederlandse setting en cultuur.

Als dagvoorzitter wil ik u een garantie bieden: voor elke e-Identity vraag brengen wij u in contact met eID deskundigen, ter plekke of in twee handshakes na afloop. Uw eID toekomst wordt weer een stukje voorspelbaarder.

Jaap Kuipers, Initiatiefnemer Platform Identity Management Nederland (PIMN)

e-Identity Congres

Met sprekers op het podium vanuit overheid, bedrijfsleven en wetenschap, heeft u op 25 januari 2018 de gelegenheid om vragen te stellen en bieden we u inzicht in de nieuwste ontwikkelingen. Dagvoorzitter Jaap Kuipers ontvangt u graag op het e-Identity Congres in Leiden. Meer informatie over het congres?

Bezoek de website

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *