Data-analyse als essentiële competentie voor financials in 2020

Met de uitbraak van de coronacrisis staat iedereen wereldwijd voor uitdagingen. Juist in deze crisissituatie kan de digitalisering een waardevolle bijdrage leveren. Blockchain, robotisering en data-analyse worden steeds meer ingezet en hebben impact op de financiële functie. Hoe zet jij jouw kennis in om met deze technologieën toegevoegde waarde te blijven leveren?

Het belang van data en innovatie

In de huidige tijd is inzicht in je organisatie belangrijker dan ooit. De coronacrisis toont aan dat we de ernst van de situatie stevig kunnen onderschatten als we niet kunnen uitgaan van feitelijke (financiële en niet-financiële) data. Met als gevolg dat je achter de feiten aanloopt. We denken dat morgen er misschien net iets erger uitziet dan vandaag en realiseren ons niet dat morgen er opeens heel anders uit kan zien.

De rol van de financiële functie

Een financieel professional die de juiste combinatie van data gebruikt, analyseert en helder rapporteert creëert nieuwe waardevolle stuurinformatie. Als financieel professional zijn competenties op het gebied van data-analyse essentieel om bij te dragen aan de wenbaarheid van de organisatie die in deze tijd zo ontzettend belangrijk is.

Ben jij klaar om te werken aan je wendbaarheid?

Ga van start met de opleiding Data analyse voor Controllers en Financials

De opleiding Data Analyse voor Controllers en Financials leert je om te gaan met jouw eigen data. Je komt tot analyses met diepgaande inzichten en leert hoe je financiële data met data uit de business combineert. Meer informatie?
Bezoek de website

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *