eHerkenning: de digitale sleutel voor ondernemers

“eHerkenning is de digitale sleutel voor ondernemers”, vertelt Marcel Wendt, CTO en oprichter van Digidentity. “Momenteel hanteren veel bedrijven nog eigen inlogmiddelen, maar met de komst van de nieuwe wet worden ze voor veel onlinediensten verplicht eHerkenning met minstens betrouwbaarheidsniveau 3 te gebruiken.”

Dat is allereerst om het voor ondernemers een stuk makkelijker te maken. Wendt: “Ze hebben dan één inlogmiddel voor alle diensten binnen de overheid. Dat zijn er nu al meer dan 1000, volgend jaar zullen er nog veel meer diensten bij komen.” Bovendien is het ook een stuk veiliger. “Alle gevoelige informatie wordt versleuteld en de identiteit wordt veel beter gecontroleerd.”

Wat nu vooral belangrijk is, vertelt Wendt, is dat de ondernemers het aanvraagproces bij hun eHerkenningsleveranciers in gang zetten. “Als je wacht tot het laatste moment kan het zijn dat je leverancier het niet op tijd kan regelen. En dat zorgt voor frustratie, bij zowel de ondernemer als de leverancier. Wees er dus op tijd bij.”

e-Identity Congres

Op 13 februari geeft Marcel Wendt een keynote speech over Security in eID en eTrust. Meer informatie over het congres dat gaat over de Toekomst van de Digitale Identiteit?
Bekijk het programma

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *