Finance als business partner

De rol van Finance binnen een bedrijf was nog niet zo heel lang geleden voornamelijk die van toezichthouder. Controle op getallen en op maat gemaakte rapportages waren aan de orde van de dag. Finance had dus een erg ondersteunende en corrigerende rol.

Vandaag de dag is derol van de financial controller steeds meer aan het verschuiven van ondersteunend en corrigerend naar Finance als Business partner.Antwoord op vragen als: Hoe kan ik waarde creëren voor de business? Mag ik hierin ondernemend zijn? Hoe ver kan ik gaan, wie houdt me tegen, en zit de business hier wel op te wachten? worden steeds belangrijker.

In het artikel van Kirkman Company wordt een toekomstbeeld van Finance als business partner geschetst. Wat zijn de ontwikkelingen? Mag Finance inderdaad mee ondernemen? En zo ja: hoe ver kan Finance hierin gaan? Twee trainees zijn in gesprek gegaan met Finance Managers die in hun organisatie al jarenlang verandering bewerkstelligen op het gebied van Finance business partnering.

Lees het artikel.

Is uw rol binnen Finance ook aan het verschuiven naar Business partner?
Bekijk dan ook de Verkorte Business controllersopleiding.Dé opleiding tot business partner voor controllers! Voor de profit en non profit sector!

Over Sophie van den Hoven

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *