Hoe beheers je projecten op afstand?

Als (Project) Controller is het belangrijk om tijdig in te grijpen als het budget overschreden dreigt te worden of als projecten dreigen uit te lopen. Om complexe projecten te beheersen is een goede samenwerking met je team essentieel. Ook in tijden van werken op afstand is het extra belangrijk om verbonden te zijn met je team. En hoe doe je dat dan? In deze blog ontvang je 5 tips daarvoor!

1. Vertrouwen

Geef je team vertrouwen en de ruimte om hun werk zelf in te delen. Veel mensen hebben met een complexe situatie te maken, werk en privé lopen door elkaar. Het is goed om met elkaar in gesprek te blijven en advies en ondersteuning aan te bieden.

2. Intense samenwerking

Projecten beheersen op afstand vraagt een andere manier van samenwerken. Daarvoor is het nog belangrijker dat je de mensen in je team goed kent en weet wat ze nodig hebben. Als je op afstand en digitaal samenwerkt zijn sociale vaardigheden nog belangrijker. Veel vragen stellen helpt om te verifiëren wat je teamleden nodig hebben.

3. Virtuele koffie break

Naast vertrouwen is verbinding in je team ook essentieel in deze tijd. Bij een lokaal werkend team heb je regelmatig contact bij de koffie. Houd deze momenten ook virtueel vast. Plan bijvoorbeeld regelmatig een virtuele koffie break, dat levert ook weer andere gesprekken op.

4. Duidelijke afspraken

Maak met elkaar afspraken over hoe je samenwerkt, welke middelen je daarvoor gebruikt en waarvoor dat bedoeld is.

5. Online dagstart

Gebruik deze dagstart om met elkaar de belangrijkste punten voor de dag door te nemen en ervaringen te delen. Op deze manier kun je ook geleerde lessen en successen met elkaar delen.

Leer je projecten financieel optimaal te beheersen!

Heb je in je werk te maken met het financieel sturen en beheersen van projecten? En wil je meer grip krijgen op projecten? Dan is de opleiding Project Control geschikt voor jou! Meer informatie?
Bekijk de opleiding

Ben je als controller op zoek naar een opleiding? Verdieping of verbreding?

Bekijk ons aanbod

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *