PSD2 gaat niet meer over PSD2 alleen

PSD2 is een veelbesproken onderwerp in bankenland. In het kort: indien klanten toestemming verlenen, stelt de nieuwe wetgeving banken vanaf 2018 verplicht om derden toegang tot de betaalrekening te geven. De primaire reden vanuit de regelgever voor de nieuwe PSD2-wetgeving is het stimuleren van innovatie. Meer openheid zorgt voor meer concurrentie met als gevolg een efficiënter Europees betaallandschap én meer keuze voor klanten. Klinkt aantrekkelijk, maar gaat het ook echt zo werken?

“PSD2 geldt als tipping point voor de doorbraak van API technologie in de financiële sector.”

Nieuwe spelregels

Het internet staat vol met de (mogelijke) impact van de PSD2-wetgeving voor banken. De consensus is eenvoudig samen te vatten: het zal zorgen voor meer toetreders en meer concurrentie. Het biedt financiële instellingen echter ook nieuwe kansen. Door bijvoorbeeld meer open API’s aan te bieden in een nieuwe rol als platform.

Ook op nieuwe toetreders heeft PSD2 impact. Een open betaallandschap creëert voor hen veel mogelijkheden, maar ook (weliswaar bescheiden) extra regulering. Zonder een specifieke licentie mogen nieuwe toetreders immers geen toegang vragen tot de betaalrekening van klanten.

Lees het volledige artikel verder..

Conferentie Goed voorbereid op PSD2

psd2Bent u benieuwd naar wat Open Banking API’s voor u inhoudt? En wat de nieuwe EBA standaarden voor u betekenen? Kom dan op 14 februari 2017 naar de conferentie Goed Voorbereid op PSD2 in Amsterdam. Wordt op deze dag volledig op de hoogte gebracht door dé experts die hun kennis met u delen. Benieuwd naar het programma?Bekijk het programma

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *