De Stelling: Uitbreiding lokaal belastinggebied?

Nu er door de decentralisaties meer taken op het bordje van de gemeenten zijn gekomen past het dat zij ook meer invloed krijgen op hun eigen inkomsten, vinden minister Plasterk en staatssecretaris Wiebes van Financiën. In een brief aan de Tweede Kamer pleitten zij er eind juni voor 4 miljard van de rijksbelastingen niet meer door het Rijk te laten heffen maar door de gemeenten. Goed idee?

Als argumenten noemen de beide bewindspersonen dat die schuif de lokale democratie versterkt, dat de doelmatigheid wordt vergroot en de lasten op arbeid lager worden, waardoor de werkgelegenheid toeneemt.

Lees het hele interview met Fiscaal up to Date hoofdredacteur Monique Ligtenberg en bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Jan Monsma.

De stelling

 

Ook interessant voor u?

  • Congres Pensioen Update
    Op donderdag 8 december 2016 vindt het Congres Pensioen Update plaats. De Pensioen Update is een vervolg op het succesvolle Pensioen Event. Tijdens het programma nemen vooraanstaande sprekers u mee in hun visie op alle veranderingen die gaan komen. De actualiteit is de leidraad van deze dag!

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *