Tips voor de jaarrekening van 2018

Op 6 november 2018 vindt de 25e editie van het Seminar Jaarrekeningactualiteiten plaats. Deelnemers worden op deze dag in 6 uur tijd volledig op de hoogte van alle regelgeving, inzichten en actualiteiten. Prof. Dr. Martin Hoogendoorn RA, Prof. Dr. Arjan Brouwer RA en Prof.dr. Peter Sampers RA zijn dit jaar de docenten van het Seminar. Zij geven u alvast 2 tips in het verlegde van hun bijdrage.

Prof. Dr. Martin Hoogendoorn RA, Hoogleraar Externe Verslaggeving Erasmus Universiteit Rotterdam, Raad-plv. Ondernemingskamer Gerechtshof Amsterdam, Partner, EY:

  1. Zorg voor een adequate onderbouwing van de schattingen die worden gemaakt bij het opstellen van een jaarrekening. Voorkom daarmee dat later sprake is van foutenherstel in plaats van een schattingswijziging.
  2. Het bestuursverslag is geen noodzakelijk kwaad, maar een prima manier om met de buitenwereld te communiceren.

Prof. Dr. Arjan Brouwer RA, Hoogleraar Externe Verslaggeving aan de VU Amsterdam, partner bij PWC, Lid Corporate Reporting Policy Group, Accountancy Europe, Redacteur MAB:

  1. Omzetverantwoording specifieke toepassing:
    The devil is in the details, zorg dat je eerst een goed begrip hebt van contracten en afspraken voordat je bepaalt hoe de omzet verantwoord moet worden
  2. Fiscale maatregelen:
    Om tot een goede verwerking van de belastingpositie te komen is het cruciaal dat je niet alleen de verslaggevingsregels kent, maar ook dat je de fiscale regels en wijzigingen goed doorgrondt. Praat dus met je fiscale expert en kom samen tot een conclusie over de impact op de jaarrekening.

Peter Sampers RA is Hoogleraar Financial Accounting, Open Universiteit en Universiteit van Maastricht, Voorzitter, Raad voor de Jaarverslaggeving:

  1. Let er bij het maken van financieringsafspraken op dat ratio’s en normen aangepast worden in geval van verandering van verslaggevinsgregels (zgn. “frozen gaap” clausules).
  2. Instrueer organisaties nu al om bij nieuwe verkoopovereenkomsten duidelijk vast te leggen welke individuele prestatieverplichtingen onderdeel uitmaken van de overeenkomst.

Seminar Jaarrekeningactualiteiten 2018

Ook dit jaar zijn er weer allerlei actualiteiten, inzichten en regelgeving waar u rekening mee moet houden bij het opstellen van uw jaarverslag. Aan u de taak om een adequate en volledige jaarrekening samen te stellen. In 6 uur volledig op de hoogte worden gebracht? Neem dan op 6 november deel aan het Seminar Jaarrekeningactualiteiten.

Bekijk het programma van het Seminar

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *