Waarom moet je aan de slag met Power BI?

Dagelijks wordt er ontzettend veel data gecreëerd, verwerkt en opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan: verkoopgegevens, productinformatie, voorraadgegevens, factuurgegevens en ga zo maar door. Deze data is vaak versnipperd verspreid in de organisatie. Hierdoor loop je een hoop waardevolle inzichten en verbanden mis. En daar kan Power BI je bij helpen!

Wat is Power BI?

Microsoft Power BI is een tool om data uit verschillende bronnen te verzamelen. Deze data wordt vervolgens gebundeld in een rapportage. Daarna wordt deze ook gevisualiseerd in een overzichtelijk dashboard. Zo heb je op elk moment van de dag toegang tot actuele informatie.

Ook op strategisch gebied kun je met Power BI trends en patronen ontdekken. Zie je bijvoorbeeld dat je de laatste tijd meer producten uit een bepaald segment verkoopt? Dan kan dit misschien wel leiden tot andere strategische keuzes.

Power BI vs Excel

De belangrijke voordelen van Power BI in vergelijking met Excel zijn:

  • Het is heel makkelijk om te delen
    Je hoeft geen documenten te sturen, alles staat online.
  • Veilig
    Power BI is beveiligd en de eigenaar kan kiezen wie toegang heeft met welke rechten
  • Altijd actueel
    Power BI trekt zelf de data uit de gekozen bronnen. In vergelijking met Excel moet je er in het begin meer tijd in investeren maar later profiteer je continu van realtime rapporten en dashboards. Dus uiteindelijk bespaart Power BI je heel veel tijd!

Ben je overtuigd en wil je aan de slag met Power BI? Bekijk dan de opleiding Power BI Essentials voor Controllers en Financials.

Bezoek de website

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *