13 belangrijke taken en verantwoordelijkheden voor de AVG!

Bron: Privacy-web

Taken en verantwoordelijkheden

 

 1. Informeren en adviseren van de gemeente en de verwerkers die namens de gemeente persoonsgegevens verwerken over hun verplichtingen volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
 2. Toezien op naleving van de AVG en andere Europese wet- en regelgeving en nationale bepalingen omtrent gegevensbescherming.
 3. Toezien op naleving van het gemeentelijke beleid met betrekking tot de omgang met persoonsgegevens.
 4. Toezien op naleving van de wetgeving en het privacybeleid door de verwerkers met betrekking tot de omgang met persoonsgegevens.
 5. Toezien op toewijzing van verantwoordelijkheden, en de bewustmaking en opleiding van het bij de verwerking betrokken personeel.
 6. Toezien op de uitvoer van (interne) audits.
 7. Adviseren over vraagstukken met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens.
 8. Adviseren over veiligheidsincidenten met betrekking tot persoonsgegevens.
 9. Adviseren over een Privacy Impact Assessment (PIA) en het toezien of de uitvoering daarvan in overeenstemming is met de AVG.
 10. Toezien op en adviseren over de afhandeling van vragen en klachten over het gebruik van persoonsgegevens.
 11. Adviseren en ondersteunen bij het opstellen van privacy- en produrenormen, het privacybeleid, -regelingen en -gedragscodes.
 12. Afstemming met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
 13. Optreden als contactpunt voor de AP.

Zorg voor een optimaal Privacybeleid in jouw organisatie!

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), verplicht alle overheidsinstellingen en bedrijven die zich toeleggen op extra privacygevoelige activiteiten, om een Data Protection Officer (DPO) / Functionaris Gegevensbescherming (FG) aan te wijzen. Ook voor andere organisaties is de aanwijzing van een DPO een verstandige keuze. Leer tijdens de opleiding Data Protection Officer in 4 dagen je (nieuwe) functie als DPO/FG goed vorm te geven.

Bezoek de website

 

Implementatie en werken volgens de wet

De cursus praktische toepassing AVG & Uitvoeringswet UAVG geeft je praktijkgerichte uitleg over de werking van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Je leert stap voor stap hoe je vanuit de AVG dient om te gaan met privacyvraagstukken, hoe je kennis deelt en informatie uitwisselt zonder hierbij inbreuk te maken op de privacy.

Bezoek de website

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

‘Bedrijfsjurist: marathonloper wordt sprinter’

Als de wereld verandert, moet het recht mee – en dus ook de bedrijfsjurist. Anton-Pieter …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *