Hoe privacy bewust bent u?

Sinds deze week besteedt NPO 3 aandacht aan het thema privacy in de privacyweken van 17 t/m 29 oktober 2016. Een thema dat zowel impact heeft op de bedrijfsvoering van organisaties, maar ook op de mens als individu. Wat vinden wij als burger van privacy? Hoe privacy bewust zijn we? Weten we welke informatie we allemaal vrijgeven? En belangrijker nog, wat doen de organisaties met onze gegevens?

In de privacyweken richt de NPO zich vooral op de mens als individu. Hoe gaan wij om met onze privacy? We roepen dat we niets te verbergen hebben. Maar is dat eigenlijk wel zo? Geven we tegelijkertijd niet veel van onze vrijheid op in ruil voor gemak en veiligheid? En zijn we ons eigenlijk wel bewust van alle informatie die wij prijsgeven?

Hoe privacy bewust bent u? Verschillende documentaires, films, series, maar ook presentaties van experts in het programma ‘De Universiteit van Nederland’ geven inzicht in het privacy bewustzijn.

Privacy bewustzijn in de organisatie

privacy-werkvloerOok in het bedrijfsleven is het thema privacy een hot item. Vanaf mei 2018 is een Data Protection Officer (DPO) / Functionaris Gegevensbescherming (FG) verplicht in de hele EU volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze verplichting geldt voor organisaties in de publieke sector en organisaties die zich toeleggen op extra privacygevoelige activiteiten. Voor overige organisaties is de aanstelling van een gekwalificeerde DPO een verstandige keuze.

Naast de aanstelling van een DPO of FG is kennis van privacywetgeving van belang. Op welke wijze voldoet uw organisatie aan de privacywetgeving? Hoe zorgt uw organisatie dat privacy ingebed wordt?

Om vanaf mei 2018 gereed te zijn voor de ingang van de AVG raden wij aan u tijdig voor te bereiden. Niet alleen omdat u zo hoge boetes en verscherpt toezicht door de landelijke Autoriteit Persoonsgegevens voorkomt. Maar vooral ook omdat een goede DPO/FG helpt om slimmer in te spelen op de uitdagingen van het digitale tijdperk.

Bekijk voor alle korte en praktijkgerichte cursussen en opleidingen het opleidingsoverzicht privacy en data protection.

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Customer experience management is tegenwoordig essentieel

Customer experience management is essentieel om relevant te zijn en blijven voor klanten. Financiële organisaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *