De offshore windsector is jong, maar groeit

Onze sector is vrij jong, maar het groeit – en niet alleen in termen van foundation eisen en ontwerpen. De aard van ons bedrijf is veranderd met een toegenomen vraag naar steeds grotere substructuren in steeds grotere aantallen. Wat we ook zien in de huidige markt is een verandering van de focus van bouw tot productie. Onze technologie is voortdurend in ontwikkeling om de snelle verschuiving van een basisconstructie proces naar een zeer effectieve repetitieve offshore-productieproces voldoen.

Het optimaliseren van de supply chain en ondersteunen met steeds technische oplossingen en technologie voor het verbeteren is van het grootste belang. Dit betekent dat we moeten ons concentreren op het opschalen van onze activiteiten, om te denken in termen van cyclustijden, de productie te versnellen processen en kosten te verlagen. Als volledig EPCI aannemer, kan Ballast Nedam Offshore deze uitdagingen aan en haar klanten een maximaal rendement tegen lagere kosten bieden.

Het leveren van een perfecte kwaliteit tegen lagere prijzen betekent ook het optimaliseren van de logistieke keten: het ontwikkelen van effectieve modellen, verminderen van cyclustijden en het aanbieden van totaaloplossingen. Dit varieert van het gebruik van geavanceerde logistieke simulatiesoftware tot de meest effectieve inzet van onze hefschip HLV Svanen en het omgaan met onze slimme ontwerpen. Op deze manier kunnen we de productie te optimaliseren en ervoor te zorgen dat een werk wordt gedaan in de snelst mogelijke manier.

We vinden dat de combinatie van goede techniek, zorgvuldige planning en een goede corporate leercultuur leidt ook tot goede veiligheid. Veiligheid wordt algemeen gezien als een apart veld van belang, maar het is in feite ingebed in alles wat we doen als een intrinsiek kenmerk van al onze activiteiten.

Door Jurjan Blokland, directeur Ballast Nedam Offshore

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Digitalisering energiesysteem loont

Industrie maakt dubbelslag met energiemanagementsysteem De industrie ervaart de druk van overheid en samenleving om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *