Interview Hans Cursten – Duurzame Energieprojecten

De belangrijkste tip om een project succesvol te maken, is een goede balans tussen inhoud, proces en omgeving en aan alle aspecten de juiste aandacht te geven, die nodig is om het moment dat het hard en relevant is. Succesvolle marktmodellen zijn met name die modellen waarbij de omgeving ook actief betrokken wordt vanaf de start van het project en dat mensen voor zichzelf een goede agenda hebben gemaakt hoe ze die omgeving willen betrekken, welke doelen ze willen bereiken, welk gedrag daarvoor belangrijk is en dat is ook iets wat binnen de opleiding nadrukkelijk aan bod komt.

De opleiding

De opleiding sluit met name aan bij de praktijk van projectontwikkeling, als je bezig bent met windenergie, zonne-energie, energiebesparing, warmte-koude projecten, het hele brede scala aan duurzame ontwikkelingen. Wat daarbij belangrijk is, is dat de verschillende facetten aansluiten bij de praktijk en dat zijn zowel de inhoudelijke zaken, maar ook de zaken rond financiën, het akkoord krijgen op een business case, hoe zitten de financiers erin, al die facetten die nodig zijn om je project succesvol te kunnen afronden over de hele looptijd, die worden meegenomen in deze opleiding.

Professionals

Ik denk, dat het belangrijkste is dat energieprofessionals, wat het woord als zegt, zijn vaak professionals op het gebied van energie en wat de opleiding voor professionals biedt, is ook een kijk langs andere lijnen, ook zaken rondom financiën, zaken rondom verleiden van partijen, het overwinnen van weerstand, het structureren van je project, dat soort zaken, het beleid, subsidies. Vooral ook van het kader, waarbinnen je project kunt realiseren, dat dat extra waarde toevoegt aan normaal gesproken het werkterrein van de energieprofessional.

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Digitalisering energiesysteem loont

Industrie maakt dubbelslag met energiemanagementsysteem De industrie ervaart de druk van overheid en samenleving om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *