Interview Jack van der Hoek | Het Nationaal Warmte Congres

Warmtenetten zijn noodzakelijk

Voor Noord-Holland zijn warmtenetten noodzakelijk voor een duurzame energievoorziening. En er zijn natuurlijk al heel veel goede initiatieven. Maar je ziet ook dat de praktijk weerbarstiger is. En daarom moeten we er samen wat aan doen. Belangrijk is dat de knelpunten worden opgelost. De landelijke kaders en de wet en de regelgeving zijn nog veel te vaak een belemmering voor de warmtetransitie. De provincie zet zich in om die knelpunten op te lossen. En onder andere te agenderen bij Het Rijk. Bijvoorbeeld via het IPO. We moeten ook kennis blijven uitwisselen, goede en slechte voorbeelden delen en nadenken over creatieve oplossingen. Het servicepunt duurzame energie kan in Noord-Holland daarbij behulpzaam zijn.

Aparte opgave

Zie het aanleggen van de warmtenetten ook niet als een aparte opgave. Kijk naar integrale oplossingen. Voor een warmtenet moet namelijk worden gegraven. En daar kunnen misschien wel interessante, slimme combinaties worden gemaakt, bijvoorbeeld met de aanpassingen aan het riool. En investeer ook in de bewustwording van de inwoners. Informeer inwoners over de mogelijkheden en keuzes die er zijn. Kortom: Stimuleer ook de vraag naar duurzame energie.

Het Nationaal Warmte Congres

De verduurzaming van onze warmtevoorziening is onomkeerbaar. Om deze opgave uit te voeren zullen we alle zeilen bij moeten zetten.
We moeten nú starten! 

Thema’s die o.a. aan bod komen tijdens het congres:

  • Hoe kunnen we versnellen?
  • Industrie versus de gebouwde omgeving
  • Het uitfaseren van gas; wat, hoe, waar en wanneer?
Download de brochure

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Digitalisering energiesysteem loont

Industrie maakt dubbelslag met energiemanagementsysteem De industrie ervaart de druk van overheid en samenleving om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *