Jan Willem Zwang, Green Crowd: “De Nederlandse energiemarkt is zeker toekomstbestendig”

greencrowd_logo

Interview met Jan Willem Zwang, Green Crowd over de toekomst van de energiemarkt.

Nieuwkomers in de energiesector krijgen voldoende ruimte om te kunnen slagen

Nieuwkomers krijgen voldoende ruimte om te kunnen slagen. Er is sprake van een level playing field. Een knelpunt waar veel nieuwkomers tegenaan lopen is dat zij business modellen ontwikkelen die anticiperen op nieuwe c.q aangepaste wetgeving en moeten wachten tot dit is aangepast.

De Nederlandse energiemarkt is toekomstbestendig

De Nederlandse energiemarkt is zeker toekomstbestendig. Er is meer dan voldoende energie-opwek-capaciteit voorhanden en de infrastructuur is prima op orde om deze efficiënt te distribueren.

Nieuwe businessmodellen: hoe worden projecten succesvol?

Projecten worden succesvol wanneer deze:

  •  Zonder veel inspanningen van de klant direct leiden tot een kostenbesparing en/of meer gemak
  • De klant het gevoel geven onafhankelijk te kunnen zijn maar er tegelijkertijd ook bij te horen

Hoe ziet u de toekomst van de energiemarkt in Nederland?

De energieprijs (kaal dus zonder belastingen) gaat richting nul en wordt op bepaalde momenten zelfs negatief. Dit zal niet corrigeren wanneer de economie weer aantrekt: er is sprake van een trendbreuk. Hierdoor zullen zowel fossiele als duurzame energiebedrijven die het vooral van productie en leveren moeten hebben het heel moeilijk gaan krijgen de komende jaren. Een aantal zal ook failliet gaan. Nieuwkomers met een sterke IT component die inspelen op inzicht, besparing en delen zullen steeds meer marktaandeel gaan vergaren.

Energy Next

Logo Energy Next!Nieuwe technologieën, marktmodellen en samenwerkingsvormen dragen in grote mate bij aan het hervormen van de energiemarkt. Het roer moet immers om, maar hoe? Tijdens het Energy Next! congres op 10 december 2015 hoort u o.a. alles over de nieuwste initiatieven, businessmodellen en kansen. Jan Willem Zwang (Green Crowd) is spreker op het Energy Next! congres. Meer informatie vindt u op de website van Energy Next!

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Digitalisering energiesysteem loont

Industrie maakt dubbelslag met energiemanagementsysteem De industrie ervaart de druk van overheid en samenleving om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *