Big Data: ‘Kom uit de experimenteerfase’

Hoe maak je het gebruik en de Return On Investment van Big Data binnen een organisatie zo concreet mogelijk? Over dat thema organiseert Euroforum onder de noemer ‘Big Data in de financiële sector’ op 4 februari 2016 een congres. Een van de sprekers is Theo Jan Renkema, Head Big Data & Advanced Analytics bij Rabobank Nederland. Het analyseren van bestaande interne, gestructureerde databronnen is wat hem betreft een goed startpunt voor big data toepassingen.

Waar staat de financiële sector over 5 jaar wat betreft Big Data?

“De vraag is of we het dan nog big data noemen of dat het inmiddels een integraal onderdeel is van het dagelijkse werk en de dienstverlening aan klanten. Het nieuwe normaal dus. Ik denk dat de klantbediening en het klantadvies dan grotendeels gebaseerd zijn op een compleet beeld van de klant op basis van verschillende databronnen met real-time dataverwerking en analytics. Bovendien denk ik dat veel controle- en compliance-activiteiten data driven zullen zijn, in plaats van door steekproeven en rapportages.”

Welke uitdagingen liggen er nog momenteel om Big Data projecten binnen financiële instellingen op te starten en succesvol te maken?

“In mijn beleving worden er veel projecten gestart en wordt er volop geëxperimenteerd. De kunst is om uit die experimenteerfase te komen en de bewezen successen op te schalen en breed in te zetten. Op het gebied van fraudedetectie en web analytics is dit het meest actueel en ook volop gaande.”

Lees het complete interview op BankingReview.nl.

Meer informatie over het congres? Bekijk de website 

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *