5 vaardigheden voor een succesvolle en toekomstbestendige Assistent Controller

Het is duidelijk dat de werkomgeving binnen finance steeds dynamischer en complexer wordt. Door nieuwe bergen informatie, nieuwe automatiseringstechnieken en andere technologische ontwikkelingen neemt de vraag naar professionals met de juiste vaardigheden toe. De positie van finance professionals zoals: controllers, financieel en administratieve medewerkers etc. is daardoor continu in beweging.

  • Maar hoe kunt u optimaal waarde blijven toevoegen?
  • Hoe kunt u nagaan of uw organisatie de juiste investeringen doet?
  • En hoe maakt u dat financieel inzichtelijk?

Hieronder 5 tips die uw carrière als Assistent Controller toekomstbestendig maken!

1. Zorg voor een brede set skills

Zorg dat u werktaken gevarieerd zijn en focus uw niet slechts op een deel binnen finance. De toekomstbestendige financial moet breed georiënteerd zijn. Een brede set van vaardigheden vergroot uw vermogen om mee te bewegen in veranderingen. Met het oog op de voortdurende vooruitgang van technologieën bent u met een brede set skills zeker van grote toegevoegde waarde.

2. Ben Tech Savvy

Robotics, blockchain en process mining geven druk op finance professionals om sneller en efficiënter te werken. Nieuwe technologieën kunnen helpen om beslissingen en processen volledig te automatiseren. Als finance professional kunt u hier slim op inspelen door de beschikbare technologieën te leren gebruiken en daarmee verbeteringen en (meer) efficiëntie aanbrengen in uw dagelijkse finance rol. Naast het benutten van deze technologieën bent u van nog hogere waarde wanneer u begrijpt hoe de operationele en technologische processen werken en met elkaar in verbinding zijn. Duik dus in uw organisatie, spreek met verschillende afdelingen en collega’s en verbreed uw kennis op dit gebied.

3. Begrijp het verhaal achter data

Het werken met veel verschillende data wordt steeds meer de standaard binnen organisaties. De combinatie van technische vaardigheden met financiële competenties is voor organisaties van grote waarde. Een finance professional die de cijfers en uitkomsten uit kan leggen aan een leek en de “boardroom taal” spreekt is enorm kostbaar voor een organisatie.

4. Versterk uw soft skills

Organisaties eisen steeds meer professionals met sterke soft skills zoals; beïnvloeding, -en communicatievaardigheden. Processen en werkwijzen worden steeds complexer en professionals die in staat zijn om mee te bewegen in een organisatie en efficiënt kunnen communiceren met afdelingen en stakeholders op verschillende niveaus zijn van groot belang.

5. Last but not least: omarm verandering!

De steeds veranderende omgeving van vandaag vereist finance professionals die vooruitstrevend te werk gaan en optimaal kunnen bijdragen aan het nemen van de juiste beslissingen.Degene die mee kan meebewegen met de organisatie is van grote waarde.

Meer vaardigheden leren als finance professional?

Wilt u praktisch aan de slag en groeien in uw finance rol? De opleiding Assistent Controller helpt u bij de volgende stap in uw financiële carrière. Hoofddocent Hinrich Slobbe heeft ruim 35 jaar ervaring als financieel adviseur en trainer en heeft al docent al vele finance professionals geholpen naar hun volgende stap. Meer informatie?

Bekijk de opleiding Assistent Controller

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

‘Return on investment is een taart’

Op 29 september start onze vijfdaagse opleiding financial controller, alom gewaardeerd opleiding, vanwege de stevige …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.