De business controller als sparringpartner van de directie

De business controller is steeds vaker adviseur van het (financieel) management. Je deelt cijfers en denkt mee over de strategie die daaruit volgt. Deze nieuwe rol vraagt veel van je. Het is dan ook logisch dat je zoekt naar de beste invulling van deze rol, net als Sylvia de Groot, controller bij A-Point. Zij zocht naar inzicht in haar eigen vaardigheden en gedrag, gecombineerd met handvatten voor haar rol. Sylvia schreef zich daarom in voor de verkorte opleiding tot Business Controller van Euroforum. Wat leerde zij en hoe past ze dit concreet toe in haar werk? Je leest het in dit artikel.

Wat waren jouw leerdoelen voor de verkorte opleiding tot Business Controller?

Mijn belangrijkste leerdoel was om de stap te maken van financieel controller naar business controller en om te ontdekken hoe ik deze rol het beste invul”, aldus Sylvia. “Ik wil een goede sparringpartner zijn voor de directie. Daarnaast wil ik graag leren hoe ik mijn collega’s op de werkvloer het beste ondersteun met mijn kennis”.

Wat heb je tijdens deze opleiding geleerd?

Sylvia heeft de opleiding tot Business Controller van Euroforum gevolgd om haar leerdoelen te bereiken. “Ik heb veel gehad aan gesprekstechnieken om mezelf in te leven in de persoon tegenover me. Iedereen is anders en dus benader je hen ook anders om hetzelfde te bereiken. Hierbij neem ik nu een open houding aan”. De interactie met medestudenten hielp Sylvia om te leren: “De uitwisseling van ervaringen met medecursisten en de praktijkoefeningen tijdens de les hielpen om mijn leerdoelen te bereiken”.

Waarmee ben je concreet aan de slag gegaan?

Ik vond de lesdag van docenten Mark en Carmen over soft skills erg inspirerend. Zij lieten heel duidelijk zien wat lichaamstaal doet, wat je tussen de regels door zegt en hoe je dit filtert”. De deelnemers zijn hier tijdens de lessen gelijk mee aan de slag gegaan. “De oefening met Carmen was confronterend, omdat je werd geconfronteerd met je eigen gedrag. Het was daardoor wel erg leerzaam”.

Leer wat er nodig is om businesspartner te worden

Wil jij net als Sylvia weten hoe je jouw nieuwe rol als sparringpartner van het management invult? Kies dan voor de verkorte opleiding tot Business Controller! “De opleiding is overzichtelijk, inspirerend, heel interactief, leerzaam en direct toe te passen in de praktijk”, aldus Sylvia. Wil je eerst meer weten over het programma tijdens deze vijfdaagse opleiding? Download dan volledig vrijblijvend de brochure!

Adviseer het (financieel) management

Jouw werkgever heeft jou nodig als business partner om de juiste (financiële) beslissingen te maken op basis van betrouwbare cijfers. Vervul jij deze rol samen met jouw collega’s? Het is dan verstandig om te investeren in een Incompany-opleiding tot business controller. Jullie gaan dan aan de slag met inhoud op maat en omdat jullie elkaar scherp houden, blijft de kennis behouden binnen de organisatie. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *