Interview met Annemarie van Gaal – Spreker tijdens het Kredietbeheer Event 2015

Op 10 juni 2015 vindt in het Mercure Hotel Amsterdam het Kredietbeheer Event 2015 plaats. Annemarie van Gaal deelt in aanloop naar dit event haar visie over de samenwerking tussen Nederlandse incassobedrijven met alle bedrijven die hun opdrachtgevers zijn.Het Nibud heeft onlangs berekend dat de totale incasso kredietbeheer (of eigenlijk gewoon de betalingsachterstanden van Nederland), dat ons dat gezamenlijk 11 miljard per jaar kost. Dat is heel erg veel en dat is ook een bedrag dat de moeite waard is om te kijken of er niet andere oplossingen voor zijn.


De stress van schuld

Ik denk dat heel weinig mensen zich de stress voor kunnen stellen van iemand met betalingsachterstanden. Heel veel Nederlanders beseffen niet wat het doet met iemand met betalingsachterstanden, als die een busje in de straat ziet rijden van Nuon of van Essent met de angst van ‘Oh God, dadelijk komen ze bij mij’. Of als ze de deur horen klepperen of als ze met een volle boodschappenkar bij de kassa staan en hopen met zweet over hun rug gutsend dat de pinpas werkt. Heel veel mensen kunnen zich dat niet voorstellen, maar het is wel de realiteit voor mensen met een betalingsachterstand en ik denk dat wij moeten zorgen in eerste instantie dat die stress weg gaat.

Gevolg voor incassobedrijven

Ik denk dat de incassobedrijven in Nederland veel meer moeten gaan samenwerken, en niet alleen samenwerken met elkaar. Ze moeten vooral ook samenwerken met de bedrijven die in feite hun opdrachtgevers weer zijn, die de betalingsachterstanden hebben. En ik geloof in die samenwerking, en ik geloof ook dat we dan een veel betere maatschappij gaan krijgen uiteindelijk.

Tijd voor actie

Natuurlijk moeten mensen de noodzaak inzien van hun eigen financiële situatie, maar wij als maatschappij moeten ze ook een handelingsperspectief geven. Daar heb ik wel ideeën over, maar dat vertel ik op 10 juni.


KredietbeheerAnnemarie van Gaal is als spreker aanwezig op 10 juni tijdens het Kredietbeheer Event 2015 in het Mercure Hotel Amsterdam.

Over martijn

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *