Ongekende dynamiek in de betaalsector

Veranderende klantbehoeften, technologische ontwikkelingen en een aangepast regelgevend kader zorgen voor een ongekende dynamiek in de betaalsector. De concurrentie tussen bestaande en nieuwe (Fintech) betaaldienstaanbieders neemt toe. Daar profiteert uiteindelijk de klant van, want dit leidt tot meer innovatie en betere dienstverlening. Agile werken, blockchain, smartphone, open banking, API’s en instant payments zijn de sleutelwoorden.

Verandering van regelgevend kader

In de conferentie Goed voorbereid op PSD2 ligt de focus op het veranderde regelgevend kader. Vooral de herziene Europese richtlijn betalingsdiensten is een ‘game changer’ doordat deze rekeninghouders het recht geeft om derde partijen toegang tot hun betaalrekening te geven: XS2A. Deze derde partijen mogen betalingsinitiatiediensten en rekeninginformatiediensten gaan leveren. Maar ook banken mogen die diensten gaan leveren, wat hen dwingt om een PSD2 strategie te formuleren. Alleen compliance met PSD2 of een vlucht naar voren naar open banking?

XS2A

De manier waarop XS2A technisch vorm moet krijgen is nog onderwerp van discussie. Vooral omdat de EU wetgever een mandaat aan de Europese Banken Autoriteit (EBA) heeft gegeven om via Regulatory Technical Standards de randvoorwaarden te stellen voor XS2A. Op de conferentie verkennen we de verschillende aspecten: van business strategieën, technische en security aspecten, toezichts- en juridische consequenties. Ook worden verschillende initiatieven gepresenteerd. De conferentie moet belanghebbenden antwoord geven op nog levende vragen geven en hen beter in staat stellen hun positie te bepalen in het nieuwe spel. Want de regels zijn drastisch veranderd.

Gijs Boudewijn, Adjunct Directeur, Betaalvereniging

Conferentie Goed voorbereid op PSD2

psd2Bent u benieuwd naar wat Open Banking API’s voor u inhoudt? En wat de nieuwe EBA standaarden voor u betekenen? Kom dan op 14 februari 2017 naar de conferentie Goed Voorbereid op PSD2 in Amsterdam. Wordt op deze dag volledig op de hoogte gebracht door dé experts die hun kennis met u delen. Benieuwd naar het programma?Bekijk het programma

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *