Pensioen in het nieuws

Wederkerige solidariteit, daar wordt iedereen blij van!

Op dit moment is er veel discussie gaande over de solidariteit in het pensioensysteem. Er is veel kritiek te horen waarbij het collectieve buffersysteem en het doorsneesysteem vaak op één hoop worden gegooid.

Betaalt de ene groep nu voor de andere? En zo ja, hoe zorgen we er dan voor dat we hier draagvlak voor creëren en behouden?In het artikel ‘Wederkerige solidariteit, daar wordt iedereen beter van!’ worden voorwaarden voor solidariteit besproken.

Lees het artikel van Mr. Marianne van Gelder CPL en Mr. Emmie Lewin (Pensioen Bestuur en Management (PBM) nummer 2 2013)

Welke solidariteit is gewenst en ongewenst; een analyse

Tijdens Het Pensioen Forum 2013 gaat Marianne van Gelder, pensioenexpert en jurist PGGM, in op solidariteit in het pensioensysteem.

Bekijk het programma


Nederlander is steenrijk maar geldarm

Hoe kun je de overwaarde in het huis verzilveren als het inkomen of pensioen ontoereikend is? Taskforce Verzilveren boog zich over dit actuele probleem en onderzocht praktische belemmeringen en verkende nieuwe mogelijkheden. Waar zien ze kansen?

Lees het artikel van Taskforce Verzilveren (ANP Pers Support)

Debat: De toekomst van het Nederlands pensioenstelsel

Tijdens Het Pensioen Forum 2013 gaan Hans Alders, Jaap Schepen, Garmt Louw, Johan Reesink en Mans Vulto in debat over de toekomst van het Nederlands pensioenstelsel. Wordt pensioen een onbetaalbare arbeidsvoorwaarde? En moeten werknemers meer eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun post-actieve inkomen?

Bekijk het programma

Over Sophie van den Hoven

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *