Primeur: ING maakt mobiel betalen in de winkel mogelijk

Deze zomer introduceert ING mobiel betalen: contactloos betalen met de mobiele telefoon. ING-klanten met een NFC Android Smartphone vanaf versie 4.4 KitKat en hoger kunnen vanaf dat moment hun portemonnee thuis laten en met de mobiele telefoon betalen. Vandaag start ING met de laatste testfase onder een groep medewerkers. Zij doen de eerste ervaring op met de Mobiel Betalen app die contactloos betalen mogelijk maakt, voordat deze landelijk wordt uitgerold. Met deze introductie zet ING de volgende stap in gemakkelijker en sneller betalen voor consument en winkelier.

Beschikbaar voor telefoons met Android 4.4 KitKat of een hogere versie

ING maakt mobiel betalen mogelijk voor een brede selectie smartphones van verschillende merken. Daarmee biedt ING een groot aantal klanten de mogelijkheid om de mobiele telefoon te gebruiken voor betalingen in winkels. ING klanten die nu al gebruik maken van de Mobiel Bankieren App en een geschikte Android smartphone hebben kunnen later deze zomer direct mobiel betalen door de nieuwe ING Mobiel Betalen app te downloaden en deze te activeren met hun mobiele pincode.

Contactloos betalen sterk in opkomst

Contactloos betalen met de mobiel is mogelijk bij ruim 80.000 betaalautomaten in winkels, op stations en in bedrijfsrestaurants. Klanten van ING kunnen al ervaring opdoen met contactloos betalen via de Betaalpas. Ruim 6,5 miljoen Betaalpassen van ING zijn inmiddels hiervoor geschikt. Tot en met mei werd door ING klanten al ruim 13 miljoen keer op deze manier betaald. Met mobiel betalen zet ING nu een volgende stap waarbij de mobiel ook gebruikt kan worden om snel en gemakkelijk bedragen af te rekenen. Bij aankopen tot en met € 25 kan naar keuze met of zonder pincode betaald worden. Bij hogere bedragen is altijd een pincode nodig. Het maximale bedrag dat achter elkaar zonder pincode kan worden betaald is € 50.

Bekijk het originele persbericht. ING is aanwezig op het congres Toekomst van het Betalingsverkeer waar het een toelichting zal geven over dit nieuwe product tijdens een ronde tafel sessie.

Over martijn

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

èèn Reactie

  1. Mooi om te zien hoe snel de ontwikkeling gaat van online betalen. Ben benieuwd hoe het in de toekomst gaat uitlopen.

    Gr.
    Marnix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *