Project Control: Trends, meerwaarde en de toekomst

In aanloop naar de opleiding Project Control stelden wij Rob Schapink, zelfstandig adviseur en trainer op financieel economisch gebied en docent tijdens de opleiding, een viertal vragen over project control. Wat is nu precies de meerwaarde van project control en hoe ziet volgens Rob Schapink de toekomst eruit?

Trends binnen Project Control

Wat zijn de belangrijkste trends op het gebied van Project Control?

“Risico management en compliance zullen ook bij projecten steeds meer een rol gaan spelen. Van Nederlandse bodem is er bijvoorbeeld het RISMAN instrument om voor grote projecten invulling te geven aan risico-management. Naar stakeholders hard maken dat u uw project voldoende in de greep heeft!”

Meerwaarde van project control

Als je de grootste meerwaarde van Project Control moet benoemen, welke zou dit dan zijn?

“Leren van vroeger is een deel van Project control en kan voorkomen dat u in kuilen trapt waar al eerder ervaring mee is opgedaan!”

Toekomstvisie

Hoe zie je de toekomst op het gebied van Project Control?

“Losse of tijdelijke dienstverbanden, samenwerking over de grens en steeds meer werk dat in de vorm van projecten wordt uitgevoerd. Werk wordt steeds meer het uitvoeren van projecten en daarmee wordt ook de bijbehorende control belangrijker.”

Leerpunten

Wat is het voornaamste dat de deelnemers bij de opleiding kunnen leren?

“Projecten in uw omgeving sneller en effectiever doorgronden op wat bepalend is voor succesvolle uitvoering en daarbij over de instrumenten beschikken om die uitvoering afdoende te beheersen.”.

 

Opleiding Project Control

Op 12 september 2017 start de nieuwe editie van de opleiding Project Control. Docent van de opleiding Rob Schapink gaat tijdens deze opleiding in op de volgende onderwerpen:

  • http://www.euroforum.nl/media/cms_page_media/30/Voorkant%20project%20control.pngProjecten; wat is het en waar moet je rekening mee houden?
  • Herken projectrisico’s
  • Projectmanagement en Beheersing; voorkom project verlies
  • Effectief communiceren
  • Praktijk: ga zelf aan de slag!

Benieuwd naar het complete opleidingsprogramma?
Bekijk de opleidingswebsite van Project Control

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *