Rien Vink over de werkkostenregeling: Goede ondernemer vs een echt goede ondernemer

In aanloop naar de opleiding Tax management interviewden wij Rien Vink, adviseur Loonheffingen, over de werkkostenregeling. Wat zijn zijn drie tips? En hoe wordt dit gekoppeld aan de opleiding?

Bekijk het interview

Transcriptie van het interview

“Je bent een goede ondernemer als je risico’s neemt, maar je bent een echt goede ondernemer als je weet welke risico’s je kent”

Als we het hebben over de opleiding Tax Management, en dan specifiek naar de dag loonbelasting, dan moet je het zo zien.. Kijk, je bent een goede ondernemer als je risico’s neemt, maar je bent een echte goede ondernemer als je weet welke risico’s je kent. En binnen Tax Management moet je dus weten wat de risico’s zijn die je met een bepaald beleid, met een bepaalde uitvoering, met een bepaalde arbeidsvoorwaarde neemt. Op de loonbelasting dag binnen Tax Management gaan we de belangrijkste risicogebieden met elkaar bespreken zodat je als tax manager straks weet waar je eventuele valkuilen liggen.

Werkkostenregeling

Tijdens de opleiding Tax management bespreken we op de dag loonbelasting natuurlijk de werkkostenregeling. En, zoals het altijd met iedere regeling geldt, voor het ene bedrijf is het halleluja met een paar nadelen en voor het andere bedrijf is het meer nadelen dan halleluja. En dat hoort dan bij je risicomanagement.

Drie praktische tips

Ik wil graag drie tips geven, drie dingen die we op die dag zeker bespreken. Dat is allereerst het inhuren van mensen. Veel bedrijven krijgen hier namelijk mee te maken. Maar op welke manier ga je dat doen? Huur je een ZZP-er in, neem je iemand in dienst of ga je naar een bureau en vraag je of daar iemand tijdelijk bij jou kan werken onder jouw leiding en toezicht? Denk bijvoorbeeld aan een uitzendbureau. Vanuit de loonbelastingperspectief hebben al die drie situaties hun risico. Dat gaan we met elkaar bespreken.

Soms wil je ook iets aan je werknemers geven. En niet alles wat jij wilt geven, hoe belangrijk jij het ook vindt voor jouw werknemer, is zomaar onbelast. Dus ook daar gaan we met elkaar over praten.

Daarnaast worden wij een land waar wij steeds internationaler gaan handelen, gaan opereren. Dus is het ook van belang dat we met elkaar kijken naar wat dat betekent voor ons. Wat als we met onze werknemers over de grens gaan? Of andersom, wat als we vanuit het buitenland werknemers naar Nederland halen?

Opleiding Tax management

“Ik wil zoveel mogelijk interactie”

De vraag is of ik alleen maar zal doceren is altijd een goede, want eigenlijk, heel eerlijk gezegd, hangt dat heel veel van de groep af. Ik wil zoveel mogelijk interactie en dat probeer ik ook zoveel mogelijk te stimuleren. Wat mij betreft is het zoveel mogelijk hoor en wederhoor.

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *