Tips voor het samenstellen van uw jaarrekening

Met het einde van het jaar al bijna in zicht wordt het tijd om de financiële balans op te maken. Ieder jaar weer zijn er nieuwe wijzigingen die het voor u een uitdaging maken om uw jaarcijfers juist weer te geven. Nieuwe regelgeving, maar ook veranderende inzichten en actualiteiten maken dat u uw kennis steeds up-to-date moet houden. Reden genoeg dus om een aantal experts uit de sector te vragen naar hun tips bij het samenstellen van uw jaarrekening.

Tips

  1. Bereidt u goed voor op de veranderingen die in de jaarrekening 2016 noodzakelijk zijn doordat de wet (Titel 9) is aangepast aan nieuwe Europese regelgeving.
  1. Zorg dat u op de hoogte bent van de nieuwe Richtlijnen voor de jaarverslaggeving, omdat deze invloed kunnen hebben op uw jaarrekening en uw beleid.
  1. Wees fiscaal transparant, nu de buitenwereld hieraan steeds meer eisen stelt in verband met maatschappelijk verantwoord ondernemen.
  1. De eisen voor jaarrekeningen van de nieuwe categorie Micro ondernemingen geven kansen voor ondernemers om met hun bedrijfskosten te “spelen” omdat voor deze kosten het accrual principe wordt losgelaten.
  1. De nieuwe standaard IFRS 16 Leasing leidt voor veel ondernemingen (die onder IFRS vallen) tot aardverschuivingen in hun balansbeeld (optisch slechtere solvabiliteit) en optische verbeterde EBITDA en optisch verbeterde operationele kasstroom. De RJ zal snel moeten volgen.
  1. De RJ heeft specifieke regels opgesteld voor de risicoparagraaf in het bestuursverslag. Het gaat verder dan een opsomming van risico’s en onzekerheden. Wilt u zich spiegelen aan good practices om het eigen verhaal van uw onderneming te vertellen?
  1. Digitale rapportering komt er nu toch echt aan. Bent u op de hoogte van de eisen? En ook voorbereid? Ziet u kansen voor een efficiencyslag binnen uw eigen onderneming?

Meer informatie

U als professional heeft de taak om op de hoogte te blijven van alle wijzigingen. Tijdens het seminar Jaarrekeningactualiteiten zetten de absolute experts alle ontwikkelingen voor u op een rij. Een bezoek aan dit seminar garandeert u dat uw kennis weer volledig up-to-date is op het gebied van de laatste ontwikkelingen voor uw jaarverslag!

Meer informatie

 

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *