Home » Finance en Control » Veranderingen in Titel 9 belangrijk voor iedere onderneming

Veranderingen in Titel 9 belangrijk voor iedere onderneming

In de aanloop naar het seminar Jaarrekeningactualiteiten vertellen onze docenten al iets over de belangrijkste ontwikkelingen in 2015. Aan het woord is Martin Hoogendoorn, Hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam en docent tijdens het seminar.

Titel 9

Met ingang van de jaarrekening 2016 heeft iedere onderneming te maken met wijzigingen in Titel 9. De wijzigingen kunnen al worden toegepast voor de jaarrekening 2015, en dat kan met name interessant zijn voor ondernemingen die op basis van de gewijzigde grensbedragen als klein worden aangemerkt. Een nieuwe categorie ondernemingen is voorts de micro-onderneming. Voor iedere Nederlandse rechtspersoon, ook degene die IFRS toepassen, zijn de veranderingen in deponeringstermijn (uiterlijk 12 maanden) en het bestuursverslag relevant. En de accountant moet voortaan materiële onjuistheden in het bestuursverslag waar hij op stuit bij de uitvoering van zijn jaarrekeningcontrole onderzoeken en melden.

Meer weten? Bezoek het seminar jaarrekeningactualiteiten op 1 december 2015

Over Martin Hoogendoorn

Martin Hoogendoorn

Hoogleraar Externe Verslaggeving aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Raad-plaatsvervanger in de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam, Voorzitter van de redactie van het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB).

Bekijk ook

Wat zijn de belangrijkste roadblocks voor een data gedreven organisatie?

Data is de nieuwe olie. Een veelgenoemde uitspraak. Iedereen begrijpt dat data ingezet kan en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *