Help, ik ben Functionaris Gegevensbescherming, wat nu?

Functionaris GegevensbeschermingOm te beginnen: van harte gefeliciteerd! Je hebt een mooie functie met een pittige verantwoordelijkheid. Als Functionaris Gegevensbescherming (FG) of Data Protection Officer (DPO) ben je een absolute privacyspecialist: de onafhankelijke privacytoezichthouder die niet wijkt voor druk. Maar ook ben je de impactvolle adviseur met businessgevoel, sterk in communicatie (op de werkvloer en met de directie), doorgewinterd in risicomanagement en een terriër die dingen voor elkaar krijgt. Kortom, het schaap met vijf poten waar iedere organisatie van droomt. Maar wat als je dit nog niet bent?

Dan moet je snel aan de slag om deze skills alsnog te ontwikkelen of je team zo organiseren dat deze punten op een andere manier worden geborgd. In deze blog geven we een aantal tips geven voor de (beginnende) FG en geven we suggesties aan de buitenwereld om de positie van de FG te versterken. Benieuwd naar de tips?

Lees het volledige artikel

 

Opleiding Data Protection Officer

data protection officerHet aanwijzen van een DPO is voor veel bedrijven en in veel gevallen verplicht vanaf 2018. Tijdens op Opleiding Data Protection Officer leert u uit de eerste hand hoe u aan de functie handen en voeten geeft en wat uw valkuilen zijn. De opleiding is praktisch ingestoken en is nuttig voor DPO’s in zowel de publieke als private sector. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn:

  • Wat zijn uw taken en verantwoordelijkheden als DPO?
  • Welke eisen stelt de AVG en op welke manieren kan de DPO-functie worden vormgegeven?
  • Hoe biedt u als DPO meerwaarde voor uw organisatie?

Benieuwd naar het complete opleidingsprogramma?
Bekijk het programma van de Opleiding Data Protection Officer

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Breng privacy-risico’s in kaart met de DPIA

Een DPIA staat voor ‘Data Protection Impact Assessment’. Het is een instrument om (voorafgaand aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *