Interview Sergej Katus | Implementatie nieuwe privacywetgeving (AVG) is eigenlijk reputatiemanagement

Bron: Over Ondernemen

Het voornaamste doel van de nieuwe Europese privacywetgeving (AVG) is personen beschermen tegen de keerzijde van de informatiemaatschappij, aldus Sergej Katus. Sergej is hoofddocent van de populaire opleiding Data Protection Officer. Momenteel is hij werkzaam als partner bij Privacy Management Partners en helpt bedrijven en overheidsinstellingen optimaal om te gaan met privacywetgeving. Sergej is een ervaren Data Protection Officer, onder meer door zijn werk als privacy officer bij de NS en was intensief betrokken bij de totstandkoming van privacywetgeving.

“De wetgever wil bescherming bieden tegen misstanden zoals gegevensmisbruik, databasevervuiling, datalekken en cybercriminaliteit. Net zoals milieuvervuiling de kwaliteit van leven aantast, zo is ook de informatiesamenleving kwetsbaar. U en ik kunnen er flink last van krijgen als bedrijven en overheidsinstanties persoonsgegevens niet met zorg omkleden. Zelfs de Algemene Rekenkamer vraagt daar tegenwoordig aandacht voor.”

In het interview in Over Ondernemen vertelt Sergej Katus verder over de onderwerpen:

  • Het pakket aan rechten: hoe regelt de AVG het ownership van privacygegevens?
  • License to operate: eisen die de AVG stelt aan organisaties op het gebied van legitimiteit, kwaliteit en veiligheid van hun gegevensverwerking en uitwisseling van gegevens met anderen.
  • Privacyservices: de rechten die personen kunnen uitoefenen in de vorm van servicegerichtheid.
  • Toekomstvastheid: is de AVG een belemmering voor innovatie?
  • Afstappen van stokpaardjes: het implementeren van de eisen die de wet stelt
Lees het complete interview

 

Opleiding Data Protection Officer

Het aanwijzen van een DPO is voor veel bedrijven en in veel gevallen verplicht vanaf 2018. Tijdens op Opleiding Data Protection Officer leert u uit de eerste hand hoe u aan de functie handen en voeten geeft en wat uw valkuilen zijn. De opleiding is praktisch ingestoken en is nuttig voor DPO’s in zowel de publieke als private sector. Mere informatie over deze opleiding?

Bekijk de opleiding Data Protection Officer

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Customer experience management is tegenwoordig essentieel

Customer experience management is essentieel om relevant te zijn en blijven voor klanten. Financiële organisaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *