Trainen als veranderinterventie

Je team heeft een nieuwe positionering. De context waarin je werkt vraagt om een andere werkwijze. Instroom van nieuwe collega’s zet druk op het lerend vermogen. En veranderingen in de omgeving maken dat je wendbaarheid omhoog moet. Want jij ondersteunt met  je team de besturing van de organisatie. Hoe ga je met je team aan de slag om in te spelen op die veranderingen?

Gezamenlijk opleiden

Gezamenlijk trainen geeft je team een gemeenschappelijke basis. Die ontstaat door vergelijkbare uitgangspunten te hanteren. Door Inzichten delen. En te leren op andere manieren naar je eigen werk te kijken. Daarmee start een gedeeld bewustwordingsproces.

En uitdagen om anders te kijken

Neem je omgeving eens waar met een frisse blik. Bekijk de rol van het team in de omgeving. Beschouw rollen en verantwoordelijkheden. En bespreek de verwonderpunten die dat oplevert. En maak inzichtelijk welke belanghebbenden dan in zicht komen.

Gemeenschappelijk aan de slag

Door eenzelfde taal en context te gebruiken ontstaat een basis. Zet je medewerkers in de positie om hun knelpunten te bespreken. Oplossingen te zoeken en te vinden. En daarmee aan de slag te gaan. Een heldere context en simpele set spelregels zorgen ervoor dat iedereen zijn werk met plezier kan doen.

Opleiden als samenwerkingsvorm

Trainen geeft een gemeenschappelijk “denkraam”. En dat denkraam maakt het makkelijker om zaken bespreekbaar te maken. Spannend als de verschillen tijdens de training boven tafel komen. Want wat staat dan centraal? De lesstof of het proces van de groep. De oplossing is om juist het groepsproces centraal te stellen. En dan de lesstof te modelleren en te gebruiken waar het nodig is. Dan heeft de training ook een duurzaam effect buiten het klaslokaal.


Incompany training

Als afdeling een gezamenlijke opleidingsbehoefte? Bent je op zoek naar een training die precies past bij je vraag en behoeften? Dan is een incompany training dé oplossing.

De meeste cursussen en opleidingen van Euroforum zijn op maat te maken, en dus aan te passen aan uw specifieke vraag. Zo zorg je ervoor dat de theorie optimaal aansluit bij uw praktijksituatie.

Meer informatie

 

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Nanotechnologie speelt al een belangrijke rol in de huidige wereld

De wereld van nanotechnologie komt voor steeds meer organisaties dichterbij. Nanotechnologie wordt nu al steeds meer toegepast in materialen, textiel, medische toepassingen, scanners, sensoren, levensmiddelen, chemische middelen, zonnecellen en nog vele andere producten. Wij vroegen Adriënne Sips, onderzoekscoördinator Risico's van Nanotechnologie bij het RIVM, coördinator Risk Analysis & Technology Assessment ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *