Big Data: ‘Juiste balans tussen oud en nieuw nodig’

Hoe maak je het gebruik en de Return On Investment van Big Data binnen een organisatie zo concreet mogelijk? Over dat thema organiseert Euroforum onder de noemer ‘Big Data in de financiële sector’ op 4 februari 2016 een congres. Een van de sprekers is Henrik Nijkamp, data scientist bij SNS Bank. “Banken moeten oppassen dat ze door hun legacy zich niet laten wegdrukken en verworden tot commodities.”

Waar staat de financiële sector (en SNS Bank in het bijzonder) wat betreft Big Data?

“Big Data is een paraplubegrip. Op het gebied van personalisatie en modellering is er veel in beweging, maar het echt out-of-the-box nieuwe businessmodellen ontwikkelen op basis van Big Data staat nog aan het begin.”

Welke uitdagingen liggen er nog momenteel om Big Data-projecten binnen financiële instellingen op te starten en succesvol te maken?

“Er moet de juiste balans zijn tussen nieuw en oud. Er is volop kennis binnen bedrijven, zowel methodologisch als inhoudelijk. Deze mensen zijn van belang voor het slagen van projecten, maar zijn veelal lastig los te weken uit de dagelijkse werkzaamheden. Zeker met het aangescherpte toezicht. Daarnaast moet er ook voldoende vers bloed bij de projecten komen om een paradigmashift te bewerkstelligen en echt andere dingen te doen.”

Lees het complete interview op BankingReview.nl

Meer informatie over het congres? Bekijk de website

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *