Verkorte Business Controllersopleiding

Bart vermaas“We zijn hier bij de korte Business Controllersopleiding, en die gaat over: Hoe maak ik als controller het verschil om van  traditioneel controllen nu echt naar partner van de business te worden in mijn organisatie?”, aldus Bart Vermaas, hoofddocent van de Business Controllersopleiding.

“Er is vrij snel een grote vertrouwensband ontstaan, waardoor je echt het idee hebt dat je vrij kunt praten en alles kunt zeggen wat je denkt en er ook geen drempel is om vragen te stellen”Een opleiding die meer aansluit bij de praktijk

Een deelnemer aan het woord: “Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik op zoek was naar een opleiding die veel meer aansloot bij de praktijk. Wat je merkt in het cursusaanbod vanuit mijn eigen beroepsgroep (accountancy) is dat er heel veel theoretische opleidingen worden aangeboden en die nog al redelijk ver weg van de praktijk staan. En ik vond het cursusaanbod van deze opleiding wel heel erg aansluiten bij de praktijk”.

Bart Vermaas vervolgt: “De vaardigheden waar we veel aandacht aan geven zijn persoonlijke vaardigheden. Hoe kan ik nou veel effectiever invloed uitoefenen in mijn organisatie zodat ik besluitvorming kan verbeteren, waar mensen ook gewoon hartstikke blij mee zijn.”

“De eyeopener voor mij is dat het niet alleen financieel gedreven is maar dat je echt veel disciplines in huis moet hebben om een goede business controller te kunnen zijn” aldus een cursist. “Het verhaal achter de cijfers, de mensen achter de cijfers, de mens achter de controller ook. En dat is leuk als je dit in een klassikale setting doet, en dat heel veel mensen van elkaar leren of wat ze in de praktijk tegen komen. Welke uitdagingen ze daarin hebben. Wat ik heel opvallend vond tijdens de cursus is dat de docenten erg veel leuke praktijkvoorbeelden kunnen geven en ook wel heel vaak goed weten te raken dat een business controller heel veel andere dingen zou moeten doen dan dat ze op dit moment doen. Wat weer heel goed aansluit bij hoe ik dat zelf ervaar.”

Kruisbestuiving en kennisuitwisseling

Daarnaast concludeert Bart Vermaas dat het leuke van de opleiding is dat deze opengesteld is voor alle sectoren, omdat alle sectoren zo verschrikkelijk veel van elkaar kunnen leren. Ze zitten met dezelfde wens en uitdaging om een goede business partner vanuit een financiële functie in huis te hebben. De kruisbestuiving, de kennisuitwisseling is over sectoren heel interessant volgens Vermaas.

Een van de deelnemers verwoord het als volgt:
Een erg leuke opleiding, met name ook wel door de leuke groep waarmee we werken. Er is vrij snel een grote vertrouwensband ontstaan, waardoor je echt het idee hebt dat je vrij kunt praten en alles kunt zeggen wat je denkt en er ook geen drempel is om vragen te stellen.

Past dit bij jou?

“Mensen die hier naar deze training moeten komen, zijn mensen die echt in hun vaandel willen zetten dat ze die business partner willen worden om besluitvorming te ondersteunen, volwaardig lid te zijn van een management team en echt een verschil willen maken vanuit de financiële functie, ook de waarde cwaar de onderneming naartoe moet. Als je dat graag wil, dan past deze opleiding heel goed bij je”, aldus Bart Vermaas.

Business Controllersopleiding 2016

Business Controllers opleidingIs uw rol ook aan het verschuiven naar business partner? Of heeft u de ambitie om zich het komende jaar te richten op deze rol? Dan is deze opleiding precies wat u nodig heeft. De Business Controllersopleiding (start in april & oktober 2016) versterkt uw kennis en vaardigheden om als controller een echte business partner te worden.  Bekijk nu de website!

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *