De woorden vertrouwen, openheid, en eerlijkheid op het Pensioencongres

Door Jeroen Kluizenaar, blogger tijdens het Pensioen Forum 2013

Het woord vertrouwen kwam vaak terug in de speeches op het Pensioen Forum. Openheid, eerlijkheid. Het roer moet om. Sinds kort moeten pensioenfdonsen daarbij ook nog eens een betere uitleg gaan geven over hun pensioencontracten. De werknemer gaat voortaan gebombardeerd worden met informatie en advies over hoe hij zijn latere dagen kan financieren. Eric Martens en Marco de Vries hebben alvast een manier verzonnen hoe dat mogelijk is zonder dat de gewone Nederlander flauwvalt van alle juridische termen.

Pensioen123 gaat als een van de eersten de Nederlander wegwijs maken bij het pensioen dat het beste bij hem of haar past. In een paar logische stappen worden moeilijke juridische termen eenvoudig ontweken en er normaal leesbaar Nederlands van gemaakt.

“Makkelijker kunnen we het niet maken,” luidt de slogan, die verdacht veel op het motto klinkt waarvan de we blauwe brieven kennen. Met een paar klikken heb je binnen no time door hoe jij je pensioen eruit wil laten zien.

Zelf bepalen tot welke hoogte jij open wil staan voor informatie over pensioenen
Maar daar blijft het niet bij. Je bepaalt ook nog eens tot welke hoogte jij open wilt staan voor informatie over pensioenen. Niet iedereen heeft de kennis om zich oneindig te verdiepen in de pensioenen, laat staan de motivatie. Daarom is de Pensioen123 verdeeld in drie lagen, die allemaal hun eigen tijdbestek hebben. Zo duurt laag één vijf minuten en voor wat meer informatie ben je bij laag twee slechts een kwartier bezig. Voor iemand die geen detail wil missen geeft laag drie de mogelijkheid om je de volledige informatie te geven.”

Om het nóg simpeler te maken maakte Pensioen123 gebruik van iconen. Lezen maakt immers lui en we kijken veel liever naar plaatjes dan naar een lap tekst.

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *