Interview met Eric van Tol over de speerpunten en trends van Big Data

Interview met Eric van Tol (Doorbraakaanjager Big Data voor het Ministerie van Economische zaken, Director Big Data expert centre Fontys Hogescholen), over Big Data in de financiële sector.

De financiële sector staat met Big Data er nu voor om de stap te maken van pilot (verkenning) naar echt daadwerkelijke toepassingen (het gaan doen).

Transcript interview met Eric van Tol over Big Data:

Speerpunten van Big Data

Ik denk dat er twee actualiteiten zijn: van hoe gaan we de beleving van de consument pakken van mobile devices, de zodanige diensten aanbieden, gevoed door allerlei datasets om perfecte, financiële diensten aan te kunnen bieden.

Trends om in de gaten te houden

Ik denk dat echt een Big Data-toepassing erbij, wat minder, maar wat we wel krijgen is een samensmelting, wat er achter het bitcoin gebeurd. Het bureau cold blockchain waarin je eigenlijk transacties uit kan voeren door voor het hele internet gebruik te kunnen maken en geen derde persoon meer nodig hebben en de samensmelting met Big Data-toepassingen, zal interessant samenspel zijn waar je naar moet kijken als financiële sector.

Het nut van Data specialisten

Datascience is natuurlijk nodig om de data die er is te kunnen verkennen. Daar kunnen we heel ingewikkeld over doen en het woord science noemen, maar ik zie het gewoon als hard werken. 80% van het werk is toch het vergaren van de data die er rondwaart en 20% van het werk is die hele creatieve superanalyse die je zou moeten doen. Dus, hard werken is eigenlijk het belangrijkst.

Big Data in de Financiële Sector

Ik denk dat de toepassen van Big Data voor de financiële sector belangrijk is, omdat dat extra inzichten geeft waardoor je nieuwe en gepersonaliseerde diensten kan toepassen. Een ander belangrijk aspect is dat je ook van elkaar kan leren. Je ontmoet elkaars collega’s en je bent weer op de hoogte van de nieuwste zaken die op dit gebied spelen.

Meer weten?
Het congres Big data in de financiële sector is onmisbaar voor iedereen in de financiële sector die zich bezighoudt met de commerciële kansen die Big Data biedt. Het vindt plaats op 4 februari 2016 in het Mercure Hotel Amsterdam.

Over Congres Big Data in de Financiële sector

Op 4 februari 2016 vindt het congres Big Data in de financiële sector plaats in het Mercure Hotel Amsterdam. Hét onmisbare congres voor iedereen in de financiële sector die zich bezighoudt met de commerciële kansen die Big Data biedt.

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *