“Pensioen is een ondankbaar onderwerp tegenwoordig”

Pensioen is een ondankbaar onderwerp tegenwoordig
Als goede werkgever hoop je je mensen een plezier te doen en werk je mee aan het inrichten van een goede pensioenregeling. Je weet dat het een uitzondering is dat je personeel hun hele werkzame leven bij je in dienst zal zijn maar dat neem je voor lief. Je zorgt zelfs dat het overstappen zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt!

En dan komen die brieven van je pensioenuitvoerder, of je nog even wat meer wilt overmaken want anders is de regeling niet meer uitvoerbaar. En dan komen de brieven van de deelnemers aan de pensioenregeling, hoe het kan dat ze gekort worden en of het niet mogelijk is om ‘hun’ deel in het pensioenvermogen te verhuizen naar een persoonlijk pensioenpotje.

Er blijft eigenlijk maar 1 oplossing over…
En dat allemaal omdat je als werkgever had bedacht dat het een goede daad is om te zorgen voor een goed pensioen. Als je dan optelt hoe je een heleboel zaken tegelijkertijd kunt oplossen dan blijft er eigenlijk maar 1 oplossing over. Je geeft je mensen die vrijheid en daarmee hun eigen pensioenpot. Je zorgt dat je je kosten voor de pensioenregeling onder controle krijgt en daarmee de fluctuaties op je verlies- en winstrekening. Die oplossing heet: individueel Defined Contribution (DC).

Er is veel commentaar op de tekortkomingen van de eerste vormen van DC maar met de huidige rekenkracht bij uitvoerders en hun risico-modellen is een DC-regeling zeker niet slechter dan de oude collectieve beleggingsstrategieën. Het voordeel is inderdaad dat er op maat wordt belegd, rekening houdend met de leeftijd van je werknemer, en met zijn of haar risico-bereidheid. Natuurlijk zijn er nadelen, per saldo zullen de kosten voor je werknemers iets hoger uitvallen en dat gaat ten koste van het pensioenresultaat. Misschien is dat wel een goede prijs om te betalen voor de vrijheid, de persoonlijke aanpak en de transparantie van DC die jouw werknemers voor ogen hebben. Voor jouzelf als ‘sponsor’ biedt DC ook uitstekende transparantie en meer zekerheid over de kosten van deze arbeidsvoorwaarde. DC, kom maar op!

Door: Jillert Blom, Head of Institutional Sales Benelux Fidelity Worldwide Investment

Meer informatie
Tijdens de Pensioenconferentie voor Werkgevers op 13 juni a.s. komt bovenstaande onderwerp uitgebreid aan bod. Meer informatie vindt u op www.euroforum.nl/pensioenwerkgever.

Over hoevenaarsr

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *