Een visie op de toekomst van de Financial Controller

Er wordt veel van u als financial controller gevraagd. U bent inhoudelijk vakman, bekwaam adviseur, begeleider én coach. Als financial controller draagt u vanuit uw financiële expertise bij aan vergaande strategische beslissingen van de directie en het topmanagement. U staat dus aan de voet van belangrijke koerswijzigingen in de organisatie.

Maar hoe ziet de toekomst eruit? Blijft uw functie hierin veranderen? En wat is nodig om deze correct uit te blijven voeren? Wij vroegen Twan van der Limpt, Senior Manager Assurance Ernst en Young, docent Financial Accounting Neyenrode Business University en docent tijdens de opleiding Financial Controller naar zijn visie op de toekomst van de financial controller.

Financieel geweten

“De financial controller zal steeds zichtbaarder moeten worden in organisaties. Recente schandalen tonen aan dat een ‘financieel geweten’ belangrijk is in organisaties. Iemand die op tijd op de rem gaat staan en uitlegt waar risico’s zitten en hoe deze beheerst kunnen worden. Deze proactieve rol vereist diepgaande inhoudelijke kennis, alsmede een sterke persoonlijkheid gecombineerd met communicatieve vaardigheden.”

Rapportagevaardigheden

“Hiernaast blijft het een belangrijke taak van financial controllers om rapportageprocessen – zowel intern als extern – te verzorgen. Hier bestaat een sterke druk om dit sneller en beter te doen, ook onder invloed van nieuwe ontwikkelingen zoals XBRL. Hierdoor is het ook noodzakelijk dat financial controllers op de hoogte zijn van controlemaatregelen en risico’s op dit gebied.”

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Alle vormen van betalen geregeld op één plek

De manier waarop we betalen verandert continu. Op dit moment zijn twee op de tien …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *