Veilige omnichannel identificatie-oplossingen

Bron: AMPgroep

Steeds meer zaken kunnen online geregeld worden. Voor overheid en bedrijfsleven is het van cruciaal belang om de natuurlijke identiteit van burgers of consumenten te kunnen verifiëren met de online identiteit.

Met online zakendoen wil je er simpelweg op kunnen vertrouwen dat de persoon waar je mee te maken hebt, ook daadwerkelijk degene is die hij/zij zegt te zijn.
Als je de beschikking hebt over de online identiteit van een ander, kun je namens die andere persoon allerlei overeenkomsten afsluiten, met alle mogelijk catastrofale gevolgen van dien.

Het is dus belangrijk om betrouwbare en veilige identificatiemiddelen te hebben om dit soort problemen voor te zijn. Het gebruiksgemak mag in deze strijd echter niet uit het oog verloren worden.

Hoe zit het ook alweer met Idensys, eID, etc? Welke online en offline identificatie mogelijkheden zijn er? En wat zijn eigenlijk de voordelen van een omnichannel benadering?
Lees het complete artikel

Alvast doorlezen naar de conclusie…?

Elke Nederlander heeft in de toekomst een betrouwbare online identiteit nodig. Het gaat dus om grote aantallen mensen, die allemaal op een betrouwbare wijze moeten worden geïdentificeerd.

De voordelen van een omnichannel benadering, naast de keuzevrijheid:

  1. Hogere klanttevredenheid
  2. Snellere acceptatie
  3. Lagere kosten

Om tegemoet te komen aan de diversiteit van deze grote doelgroep, is het belangrijk dat mensen kunnen kiezen op welke wijze hun identiteit wordt vastgesteld, in goed Nederlands ook wel een omnichannel benadering genoemd. Niet alleen leidt dit tot een hogere klanttevredenheid, maar ook worden er uiteindelijk minder kosten gemaakt én zullen meer mensen succesvol kunnen worden geïdentificeerd.

e-Identity Congres

Op 25 januari 2018 vindt de 3e editie plaats van het e-Identity congres.Met dit jaar veel aandacht voor de nieuwe AVG en het uitrollen van de eIDAS verordening. Laat u op deze dag inspireren, maar neem vooral de lessons learned mee naar uw eigen organisatie. Meer informatie over het congres?

Bezoek de website

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

PSD3 & PSR: New EU proposals game-changing for payments?

The European Commission published proposals for PSD3 and PSR1 On 28 June 2023, the European …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *