Video-interview met John van den Herik, CEO Lief! Lifestyle

Lief Lifestyle, bekend geworden door kleurrijke baby- en kinderkleding, is inmiddels uitgegroeid tot een lifestyle merk voor zowel kinderen als volwassenen. John van den Herik, CEO, is één van de sprekers van het congres Future Shopping op 26 september a.s. in Amsterdam. John zal vanuit zijn eigen ervaring vertellen hoe een organisatie kan groeien vanuit een niche-markt naar een internationaal breed lifestyle merk.

Voorafgaand hebben we John alvast een aantal vragen voorgelegd en hem gevraagd naar de toekomst van retail:

Enkele uitspraken van John:

In de toekomst zal er zeker ruimte blijven voor fysieke winkels zoals die nu zijn, natuurlijk aangevuld met hele online gebeuren eromheen.”

We willen toe naar meer fun en beleving op de winkelvloer.

Begin dit jaar openen we een conceptstore van 1.000m2, waar we niet alleen productgerelateerde winkelvloer hebben, maar ook een leisureconcept en horeca bij de store betrokken.

Bij het conceptdenken is innovatief denken cruciaal. Niet alleen innovatief in je producten, maar ook innovatief om het concept heen.

Future Shopping Congres
In samenwerking met The Experience Network organiseert Euroforum op 26 september hét winkelbelevingscongres: Future Shopping.
Dit is het jaarlijkse congres over winkelbeleving en de toekomst van het winkelen. Deze dag geeft je een inhoudelijke update van trends, ontwikkelingen en kansen in dit nieuwe tijdsgewricht. Inspirerende sprekers delen hun visie op huidige consumentenbehoeften, technologische innovaties en future proof retailconcepten.

Dit jaar draait het om klantdata en klantbeleving. Wat wil de klant nou echt? Hoe creëer je een unieke beleving waarmee je de klant aan je weet te binden? Hoe stel je je omzet voor de toekomst zeker? Wat is de roadmap voor prosperity (vitaliteit)? Ontdek het samen met het netwerk.

Meer informatie over het programma en alle sprekers vind je op de website van Future Shopping.

Over euroforum

Euroforum is marktleider op het gebied van congressen, opleidingen en trainingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties

Bekijk ook

Integrale klantenreis levert waardevolle inzichten op

Univé had in twee jaar maar liefst 25 klantenreizen op de planning staan. De eerste …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *